Mineralen - Z

Zebradoriet

Zebradoriet bestaat uit Rookkwarts en veldspaat. Veldspaat is aardend en brengt je in evenwicht en rookkwarts is een energetisch zuiverende steen. Zebradoriet helpt je dus geaard en in het hier en nu te leven. Hij heeft een zachte beschermende energie die je helpt trauma’s te boven te komen. Hij geeft je meer zelfvertrouwen, zelfrespect en emotionele stabiliteit. Hij helpt je bij het terug vertrouwen van mensen. Hij werkt versterkend voor het lichaam.

Chakra: alle

Vindplaats: Madagascar

Bekijk ons aanbod

Zonnesteen

Zonnesteen is een heel vreugdevolle steen die je een goed humeur geeft. Het zal de zonnestraaltjes in je leven terug laten schijnen. Het zuivert je aura van zware invloeden van andere mensen, die jouw energie laten wegvloeien. Hij helpt je als je moeite hebt met neen te zeggen. Het is als een antidepressivum. Zonnesteen maakt je optimistisch en enthousiast en zorgt ervoor dat je op een positieve manier in het leven staat.

Chakra: 2de, 3de

Vindplaats: India, Verenigde Staten, ...

Bekijk ons aanbod

Zwarte Maansteen

Zwarte Maansteen is een krachtige vergroter van intenties en is sterk verbonden met de energie van de maan dus ook met intuïtie. Hij herinnert ons eraan dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering. Hij kalmeert de emoties en overdreven reacties op situaties. Hij verzacht emotionele instabiliteit en stress. Hij maakt ons bewust van het onbewuste, bevordert intuïtie en empathie. Maansteen brengt het mannelijke en vrouwelijke in balans.

Chakra: 1-2-3

Vindplaats: Madagascar

Bekijk ons aanbod

Zwarte Obsidiaan

Zwarte Obsidiaan is een heel krachtige en soms confronterende steen die je inzicht geeft en kan werken als een spiegel. Hij helpt je ontdekken wie je bent maar dit kunnen ook de minder leuke kanten zijn. Hij stimuleert je persoonlijke ontwikkeling. Hij werkt zuiverend en helpt je oud zeer, trauma’s en blokkades los te laten. Hij vermindert angst, beschermt de aura en neemt de negatieve energie in zich op.

Chakra: 1ste

Vindplaats: Mexico, Verenigde staten…

Bekijk ons aanbod

Zilver Obsidiaan

Zilver Obsidiaan staat bekend om zijn spirituele en emotionele
eigenschappen, waaronder, reflectie en zelfinzicht, zo werkt hij als een
spiegel voor de ziel. Hij helpt je bij het loslaten van negativiteit, het
opruimen van emotionele bagage en het verwijderen van negatieve energieën uit
je leven. Het is als een krachtig energetisch schild dat negatieve invloeden afweert en je beschermt tegen psychische aanvallen. Hij bevordert kalmte en innerlijke rust, waardoor stress en angst verminderd kunnen worden. Hij
ondersteunt persoonlijke groei en de mogelijkheid om oude patronen te doorbreken en positieve veranderingen te omarmen.

Chakra: 1ste

Vindplaats: Mexico..

Bekijk ons aanbod

Zwarte Opaal

Zwarte Opaal is een beschermende en activerende steen. Het maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, origineel, creatief en stimuleert een interesse in kunst en waardering voor mooie dingen. De steen heeft ook een sterke connectie met liefde, passie en seksualiteit en maakt trouw en loyaal. Fysiek stimuleert opaal het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt zuiverend. Het heeft een positieve werking op het geheugen.

Chakra: 1ste, 2de, 3de

Vindplaats: Madagascar

Zwarte Toermalijn

Zwarte Toermalijn schermt ons af van dingen waar we last van hebben. Hij voert storende vibraties af. Hij beschermt ons tegen elektromagnetische smog van bv. computer, gsm en allerlei soorten negatieve energie. Hij verdrijft negatieve gedachten waardoor hij een ontspannen houding bevordert. Hij heeft een sterk reinigende en aardende werking, die ons lichaam in balans brengt. Hij transformeert negatieve gedachten in positieve.

Chakra: 1ste

Vindplaats: Brazilië, China...

Bekijk ons aanbod