Mineralen - L

Labradoriet

Labradoriet is een beschermende steen die ongewenste energieën afbuigt en onze aura versterkt. Hij verbant angsten en onzekerheden. Hij helpt je geloven in jezelf en het universum. Kalmeert een overactieve geest en versterkt de verbeelding waardoor nieuwe ideeën kunnen ontstaan. Het is een fijne steen tijdens veranderingen in je leven en schept kracht en volharding.

Chakra: Werkt vooral op de aura, 3de, 4de, 5de en 6de chakra

Vindplaats: Madagascar

Bekijk ons aanbod

Landschap Jaspis

Landschap Jaspis laat ons de schoonheid van de natuur zien en laat ons daaruit moed en kracht putten. Hij geeft ons doorzettingsvermogen en sterkte in problematische situaties die lang aanhouden. Hij helpt ons nieuwe pogingen te ondernemen.

Chakra: 1ste, 2de, 3de

Vindplaats: Namibië, VS, …

Bekijk ons aanbod

Lapis Lazuli

Lapis Lazuli is een vriendschapssteen die liefde, mededogen en emotioneel evenwicht vergroten. Hij wordt ook geassocieerd met het bevorderen van wijsheid en inzicht in het leven en spirituele zaken. Hij stimuleert duidelijke communicatie en kan helpen bij het uiten van gedachten en gevoelens. Hij helpt je je doel te bereiken zonder compromissen te sluiten, vooral als je hiervoor moet communiceren. Hij helpt je hier echt voor te gaan. Hij geeft je meer zelfvertrouwen. Lapis lazuli ondersteunt bij emotionele genezing, bij het loslaten van oude pijn en het bevorderen van innerlijke rust. Hij kan helpen bij spirituele groei en bewustwording, waardoor u dieper in uzelf kunt kijken en uw spirituele pad kunt verkennen.

Chakra : 5de en 6de

Vindplaats: Afghanistan

Bekijk ons aanbod

Larimar

Larimar beschermt je tegen negatieve invloeden van buitenaf, geeft inspiratie, zelfverzekerdheid en wilskracht. Hij verbetert communicatie en geeft je emotionele kracht en stabiliteit. Hij leert je duidelijke grenzen te stellen. Hij helpt je jezelf te respecteren en van jezelf te houden. Larimar geeft innerlijke rust, steunt bij grote veranderingen, bevordert het gevoel.

Chakra: 4de, 5de, 6de, 7de

Vindplaats: Dominicaanse republiek

Bekijk ons aanbod

Larvikiet

Larvikiet is een beschermende steen die je helpt bij het afweren van negatieve energieën en invloeden. Het kan fungeren als een energetische schild. Hij bevordert emotionele stabiliteit en kan helpen bij het kalmeren van sterke emoties en het bevorderen van innerlijke rust. Hij  vergroot je zelfvertrouwen en kan je aanmoedigen om jezelf te waarderen en meer in jezelf te geloven. Larvikiet versterkt je intuïtie en innerlijke wijsheid. Hij kan helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen. Larvikiet kan ook aardende eigenschappen hebben. Hij kan helpen bij het in balans brengen van jouw energie en het verbinden met de aarde. Larvikiet kan worden gebruikt om communicatievaardigheden te verbeteren. Het kan helpen
bij het uiten van gedachten en gevoelens op een duidelijke en effectieve manier. Het is ook een steen van verandering en transformatie in je leven. Het
kan je ondersteunen bij persoonlijke groei en ontwikkeling.

Vindplaats : Noorwegen (stad Larvik)

Bekijk ons aanbod

Lava

Lava is een aardende steen die gebruikt wordt als talisman, geluksbrenger en beschermer. Lava geeft je kracht en stabiliseert emoties. Hij laat je kijken vanuit een positiever perspectief. Hij vermindert stress en helpt je loslaten. Hij vergroot je wilskracht, doorzettingsvermogen en geeft je moed.

Chakra: 1ste

Vindplaats: over de hele wereld

Lavendeljade

Lavendeljade brengt innerlijke vrede en harmonie, vermindert nervositeit en geprikkeldheid. Het helpt je teleurstellingen te overwinnen en relatieproblemen op te lossen. Het verzacht emotionele wonden en trauma's en brengt innerlijke rust. Het leert je duidelijke grenzen te stellen.

Chakra: 4de, 6de, 7de

Vindplaats: Namibië, Australië, Zuid Afrika

Limonietkwarts

Limonietkwarts geeft rust en helderheid in je hoofd en meer innerlijke vrede. Hij helpt je jezelf te accepteren. Hij stimuleert je eigen genezende kracht. Hij kan oude emoties bovenhalen en opruimen. Limonietkwarts bevordert de doorstroming van energie en ruimt de blokkades op.

Chakra: 3de, 6de, 7de

Vindplaats: Madagascar, Brazilië, …

Lepidoliet

Lepidoliet absorbeert elektromagnetische vervuiling van oa. computers. Het is een steen van sereniteit en vrede, geeft kalmte en ontspanning. Verminderd stress, moedeloosheid en helpt veranderingen te verwerken. Nuttige steen bij slapeloosheid, depressiviteit, stemmingswisselingen en besluiteloosheid. Lepidoliet zet je steviger in je schoenen, zonder invloed van anderen. Het is een steen van overgang die verandering mogelijk maakt en helpt doelen te bereiken zonder hulp van buitenaf.

Chakra: 4de, 7de

Vindplaats: Brazilië, Madagascar

Bekijk ons aanbodl

Luipaard Jaspis

Luipaard Jaspis is een sterk aardende steen die je met beide voeten op de grond zet. Het is een steen die je in evenwicht brengt en je helpt om contact te maken met jezelf. Hij maakt je daadkrachtig en laat je inzien dat je goed bent zoals je bent. Hij geeft je zelfvertrouwen en de energie om door te zetten in een moeilijke situatie. Deze steen maakt helder en duidelijk wat er gedaan moet worden. Hij helpt je om te gaan met veranderingen doordat je in je eigen kracht staat en in het hier en nu. Hij bevordert het evenwicht tussen activiteit en passiviteit, hij creëert een goede balans.

Chakra: Alle

Vindplaats: Verenigde Staten, Australië, Mexico

Bekijk ons aanbod