Mineralen - R

Regenboog Maansteen

Regenboog Maansteen brengt wijsheid, fijngevoeligheid en intuïtief weten samen. Hij brengt humeurige mensen snel weer in een goede stemming. Het is een heel goede steen voor de vrouw en verbetert het hormonaal evenwicht.

Chakra: 2de, 6de, 7de

Vindplaats: India, Noorwegen, Australië…

Bekijk ons aanbod

Regenboog Obsidiaan

Regenboog Obsidiaan laat ons op een zachte manier onze schaduwzijde zien. Hij draagt ertoe bij dat we een volgende stap in ons leven kunnen nemen en zo nieuwe kansen krijgen. Het is een beschermende steen, absorbeert negatieve energie en verwijdert stress uit het lichaam.

Chakra: Alle maar vooral 6de, 7de

Vindplaats: Mexico, VS

Bekijk ons aanbod

Regenwoud Jaspis

Regenwoud Jaspis versterkt je eigenwaarde en helpt je jezelf te accepteren zoals je bent. Hij helpt je om in je kracht te staan en beter om te kunnen met veranderingen, moeilijke situaties en problemen. Hij geeft je helderheid, duidelijkheid en helpt je emotioneel terug in balans te komen.

Chakra: alle

Vindplaats: Mexico

Bekijk ons aanbod

Rhodochrosiet

Rhodochrosiet versterkt onvoorwaardelijke liefde en dankbaarheid. Hij leert ons te kijken met de liefde van ons hart zodat we beseffen dat alles in ons leven zin heeft ook al zien we dat niet meteen. Het is een goede steen in relaties, voor mensen die zich onbemind voelen. Hij vergroot de eigenwaarde en vermindert emotionele stress. Het verbetert depressieve stemmingen en maakt het leven lichter.

Chakra: 4de

Vindplaats: Argentinië, Rusland, Uruguay, Zuid-Afrika

Bekijk ons aanbod

Rhodoniet

Rhodoniet integreert onvoorwaardelijke liefde in het alledaagse leven, waardoor we de moed hebben om onze schaduwkanten en zwakheden te erkennen en onszelf en anderen te vergeven. Hij bevordert kalmte in verwarrende situaties. Hij vergroot zelfvertrouwen.

Chakra: 4de

Vindplaats: Madagascar, Brazilië...

Bekijk ons aanbod

Robijn

Robijn is een steen van overvloed die ons helpt om rijkdom en hartstocht in stand te houden. Deze steen brengt het vuur van de liefde samen met spiritualiteit. Hij vergroot ons zelfvertrouwen waardoor we bergen kunnen verzetten en onze ideeën kunnen omzetten in daden. Hij brengt extra zwier in het leven en helpt bij het verwezenlijken van onze dromen. Hij maakt een einde aan woede en negatieve energie. Hij overwint uitputting en geeft kracht.

Chakra: 1ste, 4de

Vindplaats: Madagaskar, India...

Bekijk ons aanbod

Robijn Distheen

Robijn Distheen staat bekend om het stimuleren van passie, vitaliteit en energie, hij kan helpen bij het vergroten van levenslust en enthousiasme voor het leven. Hij zorgt voor emotioneel evenwicht en kan helpen bij het verminderen van stress, angst en negatieve emoties. Robijn Distheen draagt bij aan het ontwikkelen van liefdevolle relaties en compassie, zowel voor anderen als voor uzelf. De kyaniet in robijn distheen kan helpen bij het ontwikkelen van diepere inzichten en wordt beschouwd als een steen die communicatie en zelfexpressie kan verbeteren. Hij kan helpen bij het uiten van gedachten en gevoelens op een duidelijke en liefdevolle manier. Deze steen wordt gezien als een beschermende steen die negatieve energieën kan afweren en een aura van bescherming kan creëren.

Chakra: 1ste, 4de, 5de

Vindplaats: Zuid-India

Bekijk ons aanbod

Robijn-Zoïsiet (Anyoliet)

Robijn in Zoïsiet is een versterkende, dynamische en regenererende steen. Hij bevordert creativiteit en spirituele groei. Hij versterkt hartstocht en geeft je meer levenskracht. Hij ondersteunt je in je groei en geeft je meer inzicht in het leven. Hij leert je jezelf te zijn.

Chakra: 1ste, 4de

Vindplaats: Tanzania, Madagascar, India...

Bekijk ons aanbod

Rode Jaspis

Rode Jaspis helpt ons ons doel te bereiken, ergens voor te vechten en weerstand te overwinnen. Hij geeft ons de moed iets aan te pakken ook al zien we er tegenop. Hij brengt problemen aan het licht voor ze te groot zijn. Hij blaast nieuw leven in. Hij is goed voor de stuitchakra.

Chakra: 1ste

Vindplaats: Zuid-Afrika, Madagascar…

Bekijk ons aanbod

Rookkwarts

Rookkwarts bevordert de concentratie, maakt standvastig in het nemen van beslissingen. Hij zuivert en reinigt de aura, helpt je aarden en voert negatieve energieën af. Geeft kracht om dromen waar te maken en versterkt verantwoordelijkheidsgevoel. Hij helpt ons het verleden los te laten. Helpt bij stoppen met roken.

Chakra: 1ste

Vindplaats: Brazilië, Madagascar....

Bekijk ons aanbod

Roze Andesopaal

Roze Andesopaal opent zacht je hart en helpt je jezelf lief te hebben en te accepteren zoals je bent. Het helpt je om je hart open en liefdevol te houden, wat er ook gebeurt. Hij beschermt en activeert en heeft een vrolijke en optimistische energie. Hij maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, creatief en heeft een sterke band met liefde. De steen maakt gastvrij, onzelfzuchtig en hartelijk. Roze Andesopaal is een steen voor gesloten mensen, hij heft remmingen en verlegenheid op. Hij heeft een ontspannende en verhelderende werking.

Chakra: 4de

Vindplaats: Peru

Bekijk ons aanbod

Rozekwarts

Rozekwarts voor alle hartsaangelegenheden, de steen van onvoorwaardelijke liefde. Belangrijkste steen voor het hartchakra. Rozekwarts naast je bed helpt bij aard- en waterstralen en verbetert je slaap. Bevordert liefde en trouw, maakt creatief en helpt bij heimwee. Geeft fantasie, zelfrespect en zelfvertrouwen.  Zorgt samen met bergkristal en amethist voor een positieve en liefdevolle sfeer in huis.

Chakra: 4de

Vindplaats: Brazilië, Madagascar, Namibië

Bekijk ons aanbod

Roze Scoleciet

Roze Scoleciet wordt vaak geassocieerd met het hartchakra. Het kan liefde, mededogen en empathie bevorderen, zowel voor anderen als voor uzelf. Het kan helpen bij het loslaten van oude wonden, negatieve emoties en trauma's. Roze scoleciet kan een gevoel van innerlijke rust en kalmte bevorderen. Het kan helpen bij het verminderen van stress, angst en nervositeit. Deze steen kan bijdragen aan zelfacceptatie en zelfliefde. Het is een steen die harmonieuze relaties bevordert, of het nu gaat om romantische relaties, vriendschappen of familiebanden.

Chakra: 4de

Vindplaats: Maharashtra, India, IJsland, Brazilië

Bekijk ons aanbod

Roze toermalijn

Roze toermalijn of rubelliet helpt je liefde aan te trekken en geeft je vertrouwen in liefde. Het leert je dat je eerst van jezelf moet houden voordat je kan verwachten dat anderen dat doen. Hij helpt je je hartchakra te zuiveren. Roze toermalijn zorgt voor vrede en ontspanning. Hij helpt je om je met kracht en overgave aan een zaak te wijden.

Chakra: 1ste, 4de

Vindplaats: Brazilië

Bekijk ons aanbod

Rutielkwarts

De gouden rutielnaaldjes in bergkristal worden ook wel Venus- of engelenhaar genoemd. Het maakt een einde aan het denken in vicieuze cirkels. Hij geeft evenwicht en harmonie in het gevoelsleven en het lichaam. Hij helpt je de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.

Chakra: Alle maar vooral 3de

Vindplaats: Brazilië

Bekijk ons aanbod