Mineralen A

Aardbeienkwarts

Aardbeienkwarts helpt je liefde te geven en te ontvangen, om van kleine dingen te genieten en maakt vrolijk. Aardbeienkwarts is een beschermende steen, alsof een Engel haar vleugels om je slaat. Kinderen voelen zich hier heel fijn bij. Hij helpt je om bewust te leven en te genieten van het moment en om in alle situaties de humor te zien. Deze steen is goed voor het hart en bij onrust. Hij helpt je je hart te vullen met liefde. Hij laat je verborgen oorzaken van huidige situaties zien, vooral als je deze zelf gecreëerd hebt. Aardbeikwarts vermindert zelfbeperking, transformeert valse overtuigingen en helpt bij positieve affirmaties. Hij helpt bij het duiden van dromen.

Chakra: 4de

Vindplaats: Kazachstan

Bekijk ons aanbod

Agaat

Agaat is een steen die bescherming en geborgenheid uitstraalt. Het beschermt vooral het nieuwe begin.  Bij een zwangerschap maar ook als we ideeën hebben die we graag zouden verwezenlijken. Het helpt ons zoeken naar innerlijke rust, stabiliteit, zelfbeheersing, kalmte. Agaat helpt ons onze problemen op te lossen door ons even afstand te laten nemen zodat we wat objectiever kunnen kijken. Het maakt ons daadkrachtig en doelgericht.  Agaat wordt ook vaak gebruikt ter bescherming van de woning. Je kan dan bv aan de ingang een mooie agaatschijf plaatsen.

Chakra: Alle chakra’s maar vooral 1ste en 2de

Vindplaats: Madagascar, Botswana, Brazilië…

Bekijk ons aanbod

Agaat Crazy Lace

Crazy lace agaat is een aardende en reinigende steen die je helpt om op een lichtere en spontane manier in het leven te staan. Hij brengt evenwicht en geeft veel kracht. Hij werkt kalmerend, verhoogt je bewustzijn en brengt je in verbinding met je hogere zelf.  Hij versterkt het zelfvertrouwen, doorbreekt rechtlijnigheid en stimuleert je creativiteit. Hij laat je het leven van de zonnige kant zien en geeft meer levenslust.

Chakra: 1ste, 2de en 3de

Vindplaats: Brazilië, Uruguay en verenigde Staten

Bekijk ons anbod

Agaat Flower

Flower Agaat is een heel liefdevolle steen die je troost en je helpt bij angst. Hij brengt je tot rust en geeft je kracht, acceptatie en zelfvertrouwen. Het is een goede steen voor hen die zich niet begrepen voelen. Hij leert je in liefde te leven en los te laten wat je niet meer nodig hebt. Flower agaat maakt je zacht, opent je hart en helpt je negatieve energie te verbannen. Hij verhoogt je bewustzijn en brengt je in contact met je hogere zelf. Hij helpt je beter te slapen. Het is ook een aardende steen die je lichaam reinigt van negativiteit. Hij geeft je de moed om opnieuw te beginnen. Hij verhoogt je bewustzijn.

Chakra: 4de

Vindplaats: Madagascar

Bekijk ons aanbod

Amazoniet

Het is een beschermende steen tegen electromagnetische vervuiling van bv je gsm, je computer. Ook op emotioneel gebied verdrijft het negatieve energie en neutraliseert het stemmingswisselingen. Brengt mannelijke en vrouwelijke energie met elkaar in balans. En hij laat ons meerdere kanten van een probleem zien.

Chakra: 4de en 5de

Vindplaats: Madagascar, Peru, China

bekijk ons aanbod

Barnsteen - Amber

Barnsteen ( amber) staat voor zorgeloosheid; voor vrolijkheid en vertrouwen; versterkt het geloof in jezelf.  Amber brengt stabiliteit in het leven maar helpt je ook je wensen te vervullen. Bevordert creatieve zelfexpressie. Helpt je bij het nemen van beslissingen. Zorgt voor meer vitaliteit en helpt ongemakken uit het lichaam te verwijderen. Vermindert stress.

Chacra: Alle chakra’s maar vooral 3de en 5de

Vindplaats:Groot Brittannië, Polen, Italië, Roemenië, Rusland......

Bekijk ons aanbod

Amethist-Amethistkwarts

Amethist geeft je helderheid, gerechtigheid, innerlijke vrede. Het helpt bij het overwinnen van verdriet, rouw en verlies. Beschermend tegen negatieve energie in de omgeving. Als steen van sereniteit is hij bij meditatie. Werkt kalmerend en bevordert de concentratie. Is goed bij slapeloosheid als dit komt door een overactieve geest. Zorgt samen met bergkristal en rozenkwarts voor een positieve en liefdevolle sfeer in huis.

Chakra: 6de en 7de

Vindplaats: Brazilië, Madagascar, Uruguay, …

Bekijk ons aanbod

Ster Amethist (Elestiaal)

Ster Amethist is een heel krachtige steen voor spirituele groei en bewustzijn. Hij geeft je diepere inzichten, intuïtie en spirituele verbinding. Deze Amethist wordt vaak gebruikt bij meditatie. Hij kan je helpen om meer in contact te komen met je innerlijke wijsheid. Een goede steen voor het verminderen van stress en angst, en om een gevoel van kalmte en rust te krijgen. Hij helpt je bij het loslaten van negatieve energieën en gedachten, het zuiveren van de geest en het bevorderen van positiviteit. Net als gewone amethist wordt Amethist Elestiaal gezien als een beschermende steen

Chakra: 6de en 7de

Vindplaats: Mexico

Bekijk ons aanbod

Ametrien

Ametrien is een heel bijzondere steen, het is een natuurlijke combinatie van amethist en citrien. Op spiritueel vlak verbindt het geestkracht en intuïtie (amethist) met moed, vreugde en zelfbewustzijn (citrien). Ametrien wijst je de weg naar intuïtief succes op alle niveaus. Het zorgt voor optimisme en innerlijk welbevinden. Het stimuleert creativiteit maar ook daadkracht. Geeft inzicht in de oorzaken van emotionele problemen. Vergroot de concentratie. Het is een zuiverende steen, geeft energie.

Chakra: 3de, 6de en 7de

Vindplaats: Bolivië, Brazilië, Uruguay, Madagascar…

Ammoniet

Feng-shuimeesters noemen Ammoniet de Zeven Kleuren Voorspoed Steen. Het zou de stroom van levenskracht door het lichaam versterken. Hij activeert persoonlijke kracht, stimuleert overlevingsinstincten en zet negatieve energie om in positieve. Een Ammoniet brengt duidelijkheid en structuur. Hij staat ook voor harmonie, waardigheid, pracht, schoonheidsgevoel, verleidelijkheid en aantrekkingskracht. Je kan een ammoniet of een ammonietenpaar in huis zetten voor welvaart, gezondheid, vitaliteit en geluk. In een zaak kan je er een zetten voor succesvolle zaken.

Chakra: Vooral 1ste, 2de en 3de

Vindplaats: Marokko, Madagascar

Angeliet

Angeliet is de steen van bewustzijn en staat voor vrede en broederschap. Het wordt een engelensteen genoemd en versterkt telepathische communicatie.  Het helpt u uw waarheid uit te spreken. Zet pijn en wanorde om in orde en genezing. Geeft een gevoel van kalmte en vrede. Is goed voor de schildklier, is nuttig bij de beheersing van het lichaamsgewicht en is goed voor de longen.

Chakra: 5de en 6de

Vindplaats: Duitsland, Chili, Japan, Rusland

Bekijk ons aanbod

Anhydriet

Paarse Anhydriet helpt je “to go with the flow” en helpt je te leven in het nu. Het is een zachte steen die transformaties ondersteunt. Hij helpt ons onszelf te verbinden met ons hogere zelf en oude patronen los te laten. Hij helpt ons dankbaar zijn. Paarse Anhydriet zuivert het emotionele lichaam, kalmeert de geest en helpt ons spiritueel te helen en is dus een goede steen voor zuivering van het auraveld, het verwijdert negatieve aanhechtingen. Het is een goede beschermsteen. De calciet die er soms in zit brengt ons emotioneel en mentaal in balans, hij verzacht angst in tijden van verandering.

Chakra: 1ste, 6de, 7de

Vindplaats: Madagascar

Apatiet

Apatiet bevordert motivatie, zelfstandigheid en doelgerichtheid. Het vergemakkelijkt spreken in het openbaar. Verbetert groepscommunicatie, opent het keelchakra en heelt het hart en emotionele aandoeningen. Het versterkt het openstaan voor het nieuwe. Werkt ontzurend.

Chakra: 4de, 5de, 6de

Vindplaats: Madagascar

Bekijk ons aanbod

Apatiet Groen (kattenoog)

Groene Apatiet zorgt voor levendigheid en afwisseling in je leven. Het geeft je zin in contact met anderen, leert je opener en extraverter te zijn. Apatiet verzacht apathie, verdriet en woede. Het bevordert geestelijke, lichamelijke en spirituele groei. Het is een goede steen bij uitputting, lusteloosheid en agressie. Het heeft een positief effect bij gewrichtsproblemen, artritis en de stofwisseling.

Chakra: 3de en 4de

Vindplaats: VS, Madagascar…

Bekijk ons aanbod

Apofylliet Groen

Groene Apofylliet staat voor bevrijding en oprechtheid, helpt bij angsten, druk en benauwdheid, bevrijdt onderdrukte gevoelens en bevrijdt ons uit allerlei vormen van afhankelijkheid. Brengt het reddende lichtpuntje bij grote belasting. Het helpt ons om in liefde dingen of mensen los te laten.

Chakra: 4de

Vindplaats: Australië, India, Brazilië, ...

Apofylliet kleurloos

Kleurloze Apofylliet heeft een kalmerend effect dus een goede bestrijder van stress. Openheid, oprechtheid, helpt onzekerheid te overwinnen en openlijk te tonen wie men is; helpt zorgen, verslavingen en denkpatronen los te laten; helpt bij huid-, slijmvlies- en ademhalingsklachten, allergieën en astma.

Chakra: vooral 7de

Vindplaats: Australië, India, Brazilië, ...

Aquamarijn

Aquamarijn is een rustgevende steen die stress vermindert. De steen van communicatie, zelfexpressie en vooruitziende blik. Bevordert uithoudingsvermogen, discipline, ongedwongenheid en kalmte. Brengt helderheid bij verwarring, stimuleert om onafgemaakte zaken af te ronden.

Chakra: 5de

Vindplaats: India, Verenigde staten, Mexico, Rusland, Brazilië, Afghanistan, Zimbabwe, Pakistan....

Bekijk ons aanbod

Atlantasiet

Atlantasiet is een combinatiesteen die bestaat uit groene Serpentijn en paars Stichtiet. Het is een aardende steen die je emotioneel evenwicht geeft en je helpt je leven beter in de hand te hebben. Hij vermindert stress en laat je eerst denken en dan handelen. Hij brengt rust in je omgeving en een gevoel van vrede. Hij laat je zien hoe mooi en zuiver je ware zelf is en vergroot zo je zelfvertrouwen. Het is een goede steen bij angst en depressies. Hij helpt je orde in de chaos te scheppen en geeft je meer helderheid en duidelijkheid.

Chakra: 4-7

Vindplaats: Tasmanië, Australië

Bekijk ons aanbod

Aventurijn

Groene Aventurijn geeft troost aan het hart. Zorgt voor voorspoed en onbezorgdheid. Helpt bij nervositeit, stress, slaapstoornissen en het loslaten van rondmalende gedachten. Absorbeert elektromagnetische smog.

Chakra: 2de, 3de maar vooral 4de

Vindplaats: Brazilië, China, India, Rusland, Italië......

Bekijk ons aanbod

Aventurijn oranje

Oranje aventurijn bevordert een opgewekte en ontspannen stemming. Hij geeft je een goed gevoel en helpt je geluk en voorspoed aan te trekken, dromen te verwezenlijken. Hij versterkt je creativiteit.

Chakra: 2de

Vindplaats: Brazilië

Bekijk ons aanbod

Gele Aragoniet

Gele aragoniet wordt geassocieerd met vreugde, optimisme en een positieve kijk op het leven. Het kan helpen om negatieve gedachten en gevoelens te verdrijven en een gevoel van blijdschap te bevorderen. Het kan je meer zelfvertrouwen geven en een gezond gevoel van eigenwaarde. Gele aragoniet stimuleert creativiteit en geeft meer inspiratie. Hij heeft een zonnige energie en wordt dan ook geassocieerd met de zon en de warmte van de zonnestralen. Hij geeft meer levenslust, bevordert innerlijke harmonie en kan helpen bij het verminderen van stress, angst en stemmingswisselingen. Hij helpt je om duidelijk en liefdevol te communiceren met anderen. Een goede steen voor concentratie tijdens studie- of werkperiodes.

Chakra: 3de

Vindplaats: Marokko, Mexico, Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Spanje

Bekijk ons aanbod