Mineralen - S

Saffier

Blauwe saffier trekt succes en voorspoed aan. Hij geeft je mentale rust en versterkt wijsheid, eerlijkheid en inzicht. Saffier maakt de geest helder en stimuleert gestructureerd en geconcentreerd denken. Saffier beschermt ook tegen psychische aanvallen en mensen die je mentaal proberen te domineren. Het verbetert communicatieve vaardigheden, zelfexpressie, heeft een kalmerende werking en vermindert de effecten van stress. Een goede steen bij boosheid, machteloosheid, innerlijke onrust en depressie.

Chakra’s: 5de, 6de

Vindplaats: India, Madagascar

Bekijk ons aanbod

Schalenblende

Schalenblende helpt je je grenzen te stellen, hij helpt je verdriet, angst en emotionele bagage loslaten. Hij doorbreekt oude patronen waardoor je je beter kan aanpassen aan nieuwe situaties. Hij geeft je de moed om op een creatieve manier oplossingen te vinden. Hij helpt je meer op je intuïtie te vertrouwen en beter te slapen zeker als je teveel piekert. Is dus een goede steen bij slapeloosheid en vermoeidheid.

Chakra: 1ste, 2de, 3de

Vindplaats: Brazilië, India, Polen, Peru en Duitsland

Schelp

Schelpen zijn dragers van helende energieën die emotioneel welzijn kunnen bevorderen. Net zoals de oceaan een kalmerend effect op veel mensen heeft worden schelpen geassocieerd met het brengen van innerlijke vrede en sereniteit. Ze kunnen helpen bij het verminderen van stress en angst. Schelpen herinneren ons aan de schoonheid en diversiteit van de natuurlijke wereld. Ze kunnen helpen bij het versterken van onze band met de natuur en het stimuleren van een gevoel van respect voor het milieu. Net zoals de oceaan water zuivert, worden schelpen gezien als een symbool van zuivering. In sommige culturen worden schelpen geassocieerd met vruchtbaarheid en voorspoed.

Bekijk ons aanbod

Scoleciet

Scoleciet is een steen met een hoge vibratie, die je innerlijke vrede geeft en je helpt met je spirituele transformatie. Het opent je hart en helpt je te communiceren. Hij geeft je meer rust en kalmte en verbetert het slapen. Hij helpt je te luisteren naar je innerlijke zelf en met het opruimen van blokkades in je aura. Scoleciet beschermt je tegen negatieve energieën.

Chakra: 4de, 6de, 7de

Vindplaats: India

Bekijk ons aanbod

Roze Scoleciet

Roze scoleciet wordt vaak geassocieerd met het hartchakra. Het kan liefde, mededogen en empathie bevorderen, zowel voor anderen als voor uzelf. Het kan helpen bij het loslaten van oude wonden, negatieve emoties en trauma's. Roze scoleciet kan een gevoel van innerlijke rust en kalmte bevorderen. Het kan helpen bij het verminderen van stress, angst en nervositeit. Deze steen kan bijdragen aan zelfacceptatie en zelfliefde. Het is een steen die harmonieuze relaties bevordert, of het nu gaat om romantische relaties, vriendschappen of familiebanden.

Chakra: 4de

Vindplaats: Maharashtra, India, IJsland, Brazilië

Bekijk ons aanbod

Seleniet

Seleniet is een gipskristal dat diepe rust geeft en is heel goed bij meditatie. Hij zorgt voor een heldere geest en geeft toegang tot engelenbewustzijn en hogere leiding. Een trommelsteen in je kussensloop helpt je beter te slapen. Een groter stuk in huis geplaatst zorgt voor een rustige en serene sfeer of in de hoeken van de woning geplaatst beschermt het je huis tegen negatieve invloeden van buitenaf en krijg je ook weer een veilige, rustige ruimte. Leg Seleniet niet in water, hij wordt dan mat.

Chakra: Alle maar vooral 7de

Vindplaats: Marokko

Seleniet Oranje (Perzikseleniet)

Seleniet is een gipskristal dat diepe rust geeft en is heel goed bij meditatie. Hij zorgt voor een heldere geest en geeft toegang tot engelenbewustzijn en hogere leiding. Een trommelsteen in je kussensloop helpt je beter te slapen. Een groter stuk in huis geplaatst zorgt voor een rustige en serene sfeer of in de hoeken van de woning geplaatst beschermt het je huis tegen negatieve invloeden van buitenaf en krijg je ook weer een veilige, rustige ruimte. Perzikseleniet is een steen van emotionele transformatie die je helpt oude trauma's los te laten. Het geeft je inzicht in je innerlijke processen en helpt je je verborgen zelf te accepteren. Hij helpt je meer te aarden. Leg Seleniet niet in water, hij wordt dan mat.

Chakra: Alle maar vooral 3de

Vindplaats: Marokko

Septarie

Septarie is een opgewekt kristal dat je helpt bij het verwezenlijken van ideeën. Hij maakt je geduldig, volhardend en verdraagzaam. Hij is nuttig bij het spreken in het openbaar maar ook binnen een kleinere groep. Hij helpt je standvastig te blijven in moeilijke situaties zonder je af te sluiten. Het is een aardende, zuiverende en kalmerende steen die je helpt te vertrouwen op je eigen gevoel.

Chakra: 1ste, 3de

Vindplaats: Madagascar

Serafiniet (clinochloor)

Serafiniet is een steen met een hoge spirituele vibratie. Hij leert je leven vanuit het hart. Hij maakt je duidelijk welke veranderingen nodig zijn om in harmonie te kunnen leven. Hij helpt je te stoppen met denken en laat voelen wat goed voor je is. Hij helpt het lichaam in balans brengen, werkt vitaliserend en geeft je een gevoel van welzijn. Hij zorgt voor een liefdevol gevoel naar jezelf en anderen.

Chakra: 4de

Vindplaats: Rusland

Bekijk ons aanbod

Oranje Serafiniet

Oranje Serafiniet kan helpen bij het openen van het hart voor liefde, mededogen en emotionele genezing. Ook helpt hij bij het loslaten van oude emotionele wonden, negatieve emoties en traumatische ervaringen. Het kan ook ondersteunend zijn bij het bevorderen van vergeving, zowel voor anderen als voor uzelf. Deze steen wordt geassocieerd met vreugde en optimisme, met een positieve kijk op het leven en het vergroten van uw levenslust. Hij stimuleert zelfexpressie en het uiten van uw gedachten en gevoelens op een duidelijke en liefdevolle manier. Hij versterkt creativiteit en artistieke expressie. Oranje Serafiniet bevordert vitaliteit en levenskracht en kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid.

Chakra: 2de, 4de

Vindplaats: Rusland

Bekijk ons aanbod

Serpentijn

Serpentijn beschermt je van negatieve energie en straling. Hij werkt ontspannend, bij spanningen en stress en geeft je innerlijke rust. Hij brengt evenwicht tussen lichaam en geest. Het is een goed steen bij meditaties en voor een goede nachtrust. Serpentijn geeft je meer zelfvertrouwen en helpt je om onafhankelijk in het leven te staan. Best niet te lang aan water blootstellen.

Chakra: 4de

Vindplaats: India, Afghanistan, Australië,…

Bekijk ons aanbod

Chitah Serpentijn

Chitah Serpentijn helpt beter te aarden, waardoor je je meer verbonden en gecentreerd kunt voelen in het hier en nu. Het is een beschermende steen die zelfexpressie bevordert en kan helpen bij het vergroten van uw zelfvertrouwen en het aannemen van een positief zelfbeeld. Hij geeft je meer innerlijke kracht en moed en helpt bij het overwinnen van uitdagingen en obstakels. Chitah Serpentijn versterkt je intuïtie en kan je helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen.

Chakra: 4de

Vindplaats: VS, Italië, India, Zuid-Afrika

Bekijk ons aanbod

Sfaleriet

Sfaleriet geeft je meer levenskracht, moed en vitaliteit. Hij versterkt je creativiteit en geeft je meer levenslust. Hij zorgt voor manifesteren en meer succes, helder denken en wilskracht.

Chakra: 1ste, 2de en 3de

Vindplaats: Bulgarije, Roemenië, Spanje, Mexico, Peru

Shattukiet

Shattukiet versterkt de intuïtie en heeft een sterke invloed op communicatie. Voor iedereen die bepaalde wijsheden, inzichten of kennis wil doorgeven maakt shattuckiet de communicatie eerlijk, zuiver en begrijpelijk. Het is een heel goede steen voor mensen die werken met gidsen en/of werken als medium.Hij helpt je om te leven en te spreken vanuit waarheid, vanuit je hart, je eigen emoties beter te verwoorden en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen daden.

Hij leert je luisteren naar de ander zodat je deze beter begrijpt.

Chakra: 4de, 5de, 6de en 7de

Vindplaats: Afrika

Shungiet

Shungiet is een sterk aardende en beschermende steen die reinigend en transformerend werkt. Het schermt de aura af en vult het met wit licht. De steen zuivert de ruimte waarin hij geplaatst wordt en beschermt ons van alle bronnen van straling zoals die van computers, gsm, TV en andere.

Chakra: 1ste

Vindplaats: Rusland

Bekijk ons aanbod

Smaragd

Smaragd is de steen van onvoorwaardelijke vriendschap en partnerschap. Een goede steen voor het hartchakra, het kalmeert emoties en zorgt voor emotioneel en geestelijk evenwicht. Hij helpt ons de tegenslagen van het leven aan te kunnen en ten volle van het leven te genieten. Het versterkt het geheugen en inspireert ons tot diepe innerlijke kennis. Het is de steen van wijsheid.

Chakra: 4de

Vindplaats: Brazilië, Rusland, VS

Sneeuwvlok Obsidiaan

Sneeuwvlok Obsidiaan is een zachte obsidiaan soort. Hij helpt je meer inzicht te krijgen in jezelf. Deze obsidiaan schept evenwicht tussen lichaam, ziel en geest. Het zorgt voor innerlijke rust en vrede. Het helpt bij het verwerken van trauma's en geeft meer inzicht. Hij maakt je rustig als je je onrustig voelt en vermindert je angsten.

Chakra: 1ste, 2de

Vindplaats: VS, Schotland

Bekijk ons aanbod

Sodaliet

Sodaliet is een steen voor de zesde chakra, het derde oog, het zoeken naar de waarheid, het trouw blijven aan jezelf. Het lost elektromagnetische vervuiling op. Een heel goede steen voor het werken in groep, hij helpt bij het opnemen van nieuwe informatie. Het zorgt voor emotioneel evenwicht, verdrijft oude angsten, fobieën en schuldgevoelens.

Chakra: 5de, 6de

Vindplaats: Noord-Amerika, Brazilië, Frankrijk, Groenland...

Bekijk ons aanbod

Solar Kwarts

Solar kwarts is een schijf gesneden uit een Kwarts Stalactiet en is net als alle andere Bergkristal of kwarts een krachtige healer en energieversterker, die kan helpen je doelen te bereiken. Het geeft je meer helderheid in je hoofd en hart en helpt verwarring te overwinnen. Het is verder ook een beschermende en zuiverende steen die je een gevoel van veiligheid en zekerheid geeft. Dit kristal verhoogt je energie en bevordert harmonie in alle aspecten van je leven.

Chakra: 7de

Bekijk ons aanbod

Spinel

Spinel is een steen van verjonging, geeft nieuwe energie, ook in heel moeilijke situaties. Het vermindert stress en angst en geeft moed en kracht. Hij helpt je succes te bereiken. Het is een steen voor de basischakra.

Chakra: 1ste, 4de (roze, rode)

Vindplaats: India, Canada, Madagascar...

Bekijk ons aanbod

Zwarte Spinel

Zwarte Spinel is een beschermende steen om aarding en stabiliteit te bevorderen. Hij kan helpen om je meer in contact te brengen met de fysieke wereld en je te helpen bij het omgaan met stressvolle situaties. Hij bevordert emotionele
stabiliteit en kan helpen om negatieve emoties, zoals angst en verdriet, te verminderen en innerlijke rust te bevorderen. Zwarte Spinel kan je vitaliteit verhogen. Het wordt vaak gebruikt om vermoeidheid te bestrijden en fysieke kracht te vergroten. Hij vergroot je zelfvertrouwen en geeft moed. Het kan je helpen om sterker in je schoenen te staan en jezelf beter te begrijpen. Het zuivert je van negatieve energieën en helpt je bij het loslaten van oude patronen en gewoonten.

Chakra: 1ste

Vindplaats: Myanmar (Birma), Thailand, Cambodja, Sri Lanka

Bekijk ons aanbod