Mineralen - T

Tanzaniet

Tanzaniet is een echte nieuwetijdsteen die een heel hoge trilling bezit en wordt geassocieerd met spirituele groei en bewustwording. Versterkt je intuïtie en helpt je bij het nemen van beslissingen op basis van innerlijke leiding. Hij helpt je negatieve emoties zoals stress, angst en verdriet te verzachten en innerlijke rust te bevorderen. Tanzaniet wordt tijdens meditaties gebruikt om de geest te kalmeren en spirituele inzichten te vergemakkelijken. Dit kristal zet je vol liefde in je eigen kracht, maakt je barmhartig, zorgeloos en liefdevol en balanceert yin en yang, links en rechts. Ook geeft hij rust bij overactief denken.

Chakra: 6de en 7de

Vindplaats: in de Merelani-heuvels in het noorden van Tanzania, Afrika

Bekijk ons aanbod

Tektiet

Tektiet is een glassoort dat op een natuurlijke manier ontstaan is door de impact van een meteorietinslag. Tektiet bevordert spirituele en persoonlijke groei. Hij stimuleert een positieve houding en bevordert zelfacceptatie. Hij helpt je bagage uit het verleden op te ruimen en hieruit de nodige lessen te leren. Tektiet geeft je inzicht waardoor je de kern van je probleem ziet en zo beter een oplossing kan vinden.

Chakra: Alle

Vindplaats: China, Tsjechië, Filipijnen, Midden Oosten,…

Thuliet

Thuliet, ook bekend als Roze Zoisiet, wordt geassocieerd met liefde, vriendschap en compassie. Het kan worden gezien als een steen die helpt bij het cultiveren van liefdevolle relaties en het openen van het hartchakra. Hij helpt je bij het verwerken van pijnlijke emoties, het helen van emotionele wonden en gevoelens van verdriet of wrok los te laten. Hij stimuleert creativiteit en zelfexpressie. Thuliet bevordert positieve energie en weert negativiteit af. Het kan een gevoel van welzijn en optimisme bevorderen. Het is een steen die spirituele groei en bewustwording ondersteunt. Hij kan helpen bij het ontwikkelen van een dieper begrip van jezelf en je spirituele pad. Thuliet helpt je terug van jezelf te houden en jezelf te accepteren zoals je bent. Hij geeft je meer zelfvertrouwen en zelfwaardering.

Chakra: 4de

Vindplaats: Noorwegen regio Telemark

Bekijk ons aanbod

Tiffany Stone

Tiffany Stone is een steen met een hoge vibratie en versterkt de intuïtie. Hij helpt ons ons pad te volgen waarheen het ook leidt. Het schenkt ons emotionele kracht. Hij helpt ons helder denken en gevoelens waar we ons voor schamen te uiten. Hij helpt energie terug te laten stromen en blokkades op te heffen.

Chakra: 6de, 7de

Vindplaats: Utah

Bekijk ons aanbod

Tijgerijzer

Tijgerijzer is een combinatie van tijgeroog, rode jaspis en hematiet. Hij heeft beschermende eigenschappen. Hij creëert een energetisch schild om negatieve invloeden af te weren en je te beschermen tegen negatieve energieën. Tijgerijzer heeft een aardende energie, bevordert kracht en moed en helpt je bij het overwinnen van obstakels en uitdagingen. Hij helpt je zelfvertrouwen te vergroten en zelfwaardering te bevorderen. Het kan je helpen om je eigenwaarde te erkennen en te versterken. Hij helpt je weloverwogen beslissingen te nemen en je op je doel te concentreren. Tijgerijzer bevordert emotionele stabiliteit en vermindert negatieve emoties zoals angst en stress. Hij geeft je meer vitaliteit en energie en helpt vermoeidheid te bestrijden.

Chakra: 1ste, 2de, 3de

Vindplaats: Australië, Zuid-Afrika, VS, India

Bekijk ons aanbod

Tijgeroog

Tijgeroog is een beschermende steen en werd vroeger vaak als talisman gebruikt. Hij helpt u, uw doel te bereiken en in moeilijke tijden, de moed niet te laten zakken en het overzicht te bewaren. Hij lost vergeetachtigheid en faalangst op en hij brengt je op goede ideeën.

Chakra: 1ste en 3de

Vindplaats: Zuid-Afrika

Bekijk ons aanbod

Groene toermalijn

Groene toermalijn (Verdeliet) is een steen voor het hartchakra en versterkt tederheid en geduld. Hij geeft ons het gevoel ergens bij te horen. Hij verjaagt angst en zet negatieve energie om in positieve. Verdeliet laat je alle oplossingen zien en helpt je de beste te kiezen. Hij zorgt voor een goede slaap.

Chakra: 4de

Vindplaats: Brazilië

Bekijk ons aanbod

Toermalijnkwarts

Toermalijnkwarts beschermt, aardt en brengt balans tussen lichaam, ziel en geest. Hij helpt je loslaten, geeft je zelfvertrouwen en maakt je evenwichtig. Hij brengt je in het hier en nu, ordent je gedachten en doorbreekt vaste patronen. Hij helpt je prioriteiten te stellen bij het maken van keuzes. Toermalijnkwarts transformeert negatieve energie in positieve.

Chakra: alle maar vooral 1ste

Vindplaats: Brazilië, Afghanistan, China…

Bekijk ons aanbod

Roze toermalijn

Roze toermalijn helpt je liefde aan te trekken en geeft je vertrouwen in liefde. Het leert je dat je eerst van jezelf moet houden voordat je kan verwachten dat anderen dat doen. Hij helpt je je hartchakra te zuiveren. Roze toermalijn zorgt voor vrede en ontspanning. Hij helpt je om je met kracht en overgave aan een zaak te wijden.

Chakra: 1ste, 4de

Vindplaats: Brazilië

Bekijk ons aanbod

Zwarte Toermalijn

Zwarte Toermalijn schermt ons af van dingen waar we last van hebben. Hij voert storende vibraties af. Hij beschermt ons tegen elektromagnetische smog van bv. computer, gsm en allerlei soorten negatieve energie. Hij verdrijft negatieve gedachten waardoor hij een ontspannen houding bevordert. Hij heeft een sterk reinigende en aardende werking, die ons lichaam in balans brengt. Hij transformeert negatieve gedachten in positieve.

Chakra: 1ste

Vindplaats: Brazilië, China...

Bekijk ons aanbod

Topaas

Topaas is een edelsteen die in verschillende kleuren voorkomt, waaronder blauw, geel, roze en wit. Hij bevordert algemeen welzijn en positieve energie. Hij helpt bij het aantrekken van optimisme, vreugde en goede vibes in je leven. Blauwe topaas helpt bij het uiten van gedachten en gevoelens en wordt vaak gebruikt om zelfvertrouwen en zelfwaardering te vergroten. Topaas vermindert stress, angst en depressie. Hij helpt bij het kalmeren van negatieve emoties.Topaas bevordert spirituele groei en bewustwording. Hij helpt je bij het oplossen van problemen en transformeert negativiteit in vreugde.

Chakra: 3de, 4de, 5de en 7de, afhankelijk van de kleur

Vindplaats: Brazilië, Sri Lanka, Mexico, VS, Namibië, Nigeria

Bekijk ons aanbod

Turkoois

Turkoois is een heel beschermende steen en wordt vaak als talisman gedragen. Het is de beschermer van de reiziger, hij helpt ons de juiste weg in te slaan. Het is een zuiverende steen die negatieve energie en elektromagnetische smog verdrijft. Hij stimuleert creatieve oplossingen. Hij zorgt voor innerlijke kalmte, alertheid en bevordert creatieve expressie. Turkoois kan een positief effect hebben op depressies, uitputting en paniekaanvallen.

Chakra: 5de en 6de

Vindplaats: VS, Tibet…

Bekijk ons aanbod