Mineralen C

Blauwe Calciet

Blauwe calciet is een zachte steen die zorgt voor herstel en ontspanning, vermindert pijn, kalmeert de zenuwen, heft angst op en laat negatieve emoties los. Hij verbetert de communicatie. Het is een steen die verlichting geeft als we te veel hooi op onze vork genomen hebben en de druk op onze schouders te zwaar wordt.

Chakra: 5de

Vindplaats: Madagascar, Groot-Brittannië, Brazilië, VS…

Groene Calciet

Groene calciet verzacht lijden, verdriet en een gebroken hart. Het helpt ons los te laten wat vertrouwd maar niet langer nuttig is. Helpt ons om onze ideeën om te zetten in daden. Hij maakt ons positief en optimistisch en brengt de emoties terug in balans.

Chakra: 4de

Vindplaats: Mexico

Honing Calciet

Honing Calciet geeft je zekerheid; bevordert een zekere, optimistische levenshouding. Het helpt je te vertrouwen op je gevoel. Stimuleert de spijsvertering, stofwisseling en uitscheiding.

Chakra: 2de en 3de

Vindplaats: Brazilië, Peru, USA....

Oranje Calciet

Oranje calciet is een reinigende en energetiserende steen voor de lagere chakra's. Het brengt emoties in balans, verjaagt angst en overwint depressies. Het geeft zelfvertrouwen en vertrouwen in ons eigen kunnen. Het maakt ons optimistisch zonder de realiteit uit het oog te verliezen.

Chakra: 2de en 3de

Vindplaats: Mexico, Brazilië, Peru, USA....

Cappuccino Jaspis

Zoals de andere Jaspis soorten heeft ook de Jaspis Cappuccino aardende eigenschappen en helpt om meer in contact te komen met de fysieke wereld en zich gecentreerd te voelen. Het is een steen van stabiliteit die kan helpen bij het versterken van innerlijke kracht en het bevorderen van emotionele stabiliteit. Hij stimuleert vitaliteit en kan helpen bij vermoeidheid en uitputting, en een gevoel van kracht en motivatie bevorderen. Het is een beschermende steen die zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld kan bevorderen. Hij versterkt moed en vastberadenheid en helpt je obstakels te overwinnen en doelen na te streven.

Chakra: 1ste, 2de

Bekijk ons aanbod

Carneool

Carneool is een heel vrolijk mineraal, vol levenskracht en vitaliteit. Hij geeft je moed en daadkracht en zorgt voor een goed humeur. Carneool is goed voor de basis- en heligbeenchakra. Hij stimuleert onze creativiteit en ons scheppend vermogen. Hij helpt ons onze problemen op te lossen.

Chakra: 1ste en 2de

Vindplaats: Madagascar, India, Brazilië…

Bekijk ons aanbod

Celestien

Celestien is een engelensteen die ons zuivert van alles wat ons dwars zit en ons daarna terug nieuwe levenskracht geeft. Hij werkt ontspannend, ontkrampend en bevordert een optimistische levenshouding. Hij brengt structuur in ons leven. Hij versterkt creativiteit en een vloeiende communicatie. Celestien houdt niet zo van water en zon.

Chakra: Alle chakra’s maar vooral 5de, 6de en 7de

Vindplaats: Madagascar...

Chalcedoon

Chalcedoon helpt je om een nieuwe situatie te accepteren en eventuele weerstand af te breken. Het brengt innerlijke rust en schept harmonie tussen geest, lichaam, emoties en ziel. Het zet melancholie om in vreugde, vergroot zelfvertrouwen en verwijdert negatieve gedachten.

Chakra: 5de

Vindplaats: Groot-Brittannië, Brazilië, Verenigde Staten, Turkije en Tsjechië.

Bekijk ons aanbod

Charoïet

Charoïet is een steen van transformatie en zet negatieve energie om in genezende. Het reinigt de aura en is goed voor de hart- en kruinchakra. Het helpt je anderen makkelijker te accepteren en vermindert angst. Charoïet geeft je kracht en spontaniteit en vermindert stress. Het beschermt ons tegen negatieve invloeden van anderen. Bij uitputting geeft het het lichaam terug energie. Charoïet houdt niet zo van water.

Chakra: 4de, 6de en 7de

Vindplaats: Siberië

Bekijk ons aanbod

Chiastoliet

Chiastoliet is een beschermende en inzichtgevende steen die innerlijke rust en evenwicht brengt. Hij geeft je inzicht in wie je werkelijk bent en wat je levensdoel is. Hij is beschermend o.a. tegen vervloekingen en reinigt en versterkt je aura. Chiastoliet geeft innerlijke rust en brengt evenwicht en harmonie, hij vermindert angsten en zorgt dat negatieve gedachten en emoties niet langer grip op je hebben. Chiastoliet ondersteunt je in het maken van keuzes wanneer je op een kruispunt in je leven staat.

Chakra: alle maar vooral 1ste

Vindplaats: Spanje, Australië, Rusland, Brazilië, Oostenrijk

Bekijk ons aanbod

Chroom Chalcedoon

Chroom Chalcedoon wordt geassocieerd met liefde, mededogen, en emotionele genezing. Het kan helpen bij het bevorderen van liefdevolle relaties en het loslaten van wrok en negatieve emoties. Een goede steen voor het stimuleren van het hartchakra. Een steen die innerlijke vrede en rust kan brengen. Hij kan helpen om stress en angst te verminderen, positieve emoties zoals vreugde, hoop en optimisme te bevorderen en negatieve gedachten en depressieve gevoelens te verdrijven. Hij helpt je om een gezonde eigenwaarde op te bouwen en zelfkritiek te verminderen. Chroom Chalcedoon kan tevens je creativiteit stimuleren.

Chakra: 4de

Vindplaats: Zuid-Afrika, Brazilië, Rusland

Bekijk ons aanbod

Chrysocolla

Chrysocolla maakt ons gevoelig voor de schoonheid van ons hart en van de natuur. Hij verwijdert negatieve energie in huis en versterkt onze innerlijke kracht. Kalmeert en reinigt alle chakra’s. Verdrijft negativisme en geeft motivatie als je daar nood aan hebt.

Chakra: Alle

Vindplaats: Namibië, VS, Rusland, Australië

Bekijk ons aanbod

Citrine

Citrine is een steen die de kracht van de zon in zich draagt, verwarmend, reinigend, beschermend. Hij versterkt creativiteit. Het is de steen van overvloed, succes en voorspoed. Hij schenkt je vreugde en verdrijft wanhoop en negativisme. Citrine vergroot zelfvertrouwen, stimuleert zelfexpressie en leert je positief vooruit te kijken. 

Het is één van de stenen die je niet moet reinigen, hij houdt geen negatieve informatie vast.

Chakra: Alle maar vooral 3de

Vindplaats: Brazilië, Congo, Madagascar...

Bekijk ons aanbod

Crazy Lace Agaat

Crazy Lace Agaat is een aardende en reinigende steen die je helpt om op een lichtere en spontane manier in het leven te staan. Hij brengt evenwicht en geeft veel kracht. Hij werkt kalmerend, verhoogt je bewustzijn en brengt je in verbinding met je hogere zelf. Hij versterkt het zelfvertrouwen, doorbreekt rechtlijnigheid en stimuleert je creativiteit. Hij laat je het leven van de zonnige kant zien en geeft meer levenslust.

Chakra: 1ste, 2de en 3de

Vindplaats: Brazilië, Uruguay en Verenigde Staten

Bekijk ons aanbod

Chlorietkwarts

Chlorietkwarts kan worden gebruikt om negatieve energieën te zuiveren en te transformeren naar positieve. Hij staat voor spirituele groei en bewustwording. Deze steen wordt vaak gebruikt om innerlijke balans en harmonie te bevorderen. Het is een aardende steen die kan helpen bij het verbinden met de aarde en het bevorderen van stabiliteit en veiligheid. Hij kan helpen bij het reinigen van het lichaam en de geest. Chlorietkwarts bevordert duidelijke communicatie en kan helpen bij het uiten van gedachten en gevoelens op een liefdevolle en begripvolle manier.

Chakra: 4de

Vindplaats: Brazilië, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen, VS

Bekijk ons aanbod