Mineralen - O

 

Goud Obsidiaan

Goud Obsidiaan geeft je veel positiviteit en doorzettingsvermogen. Deze steen laat ons zien wat er nodig is om een probleem op een positieve manier op te lossen. Hij maakt het mogelijk om pessimisme weg te nemen. Hij stimuleert persoonlijke ontwikkeling en helpt bagage van het verleden op te ruimen. Hij vermindert angst en blokkades.

Chakra: 1ste, 3de

Vindplaats: Mexico, VS, China

Bekijk ons aanbod

Mahonie obsidiaan

Mahonie obsidiaan is een goede steen bij zenuwachtigheid en voor mensen die zich onbegrepen voelen. Hij zorgt voor een goede aarding, beschermt en geeft kracht in tijden van nood. Hij versterkt je aura. Mahonie obsidiaan beschermt je tegen negatieve energie van mensen uit je omgeving die bewust of onbewust je onderuit proberen te halen. Mahonie Obsidiaan kan je helpen om gevoelens van onwaardigheid los te laten. Deze steen versterkt creativiteit.

Chakra: 1ste, 2de

Vindplaats: Verenigde Staten, Schotland

Bekijk ons aanbod

Regenboog Obsidiaan

Regenboog Obsidiaan laat ons op een zachte manier onze schaduwzijde zien. Hij draagt ertoe bij dat we een volgende stap in ons leven kunnen nemen en zo nieuwe kansen krijgen. Het is een beschermende steen, absorbeert negatieve energie en verwijdert stress uit het lichaam.

Chakra: Alle maar vooral 6de, 7de

Vindplaats: Mexico, VS

Bekijk ons aanbod

Sneeuwvlok Obsidiaan

Sneeuwvlok Obsidiaan is een zachte obsidiaan soort. Hij helpt je meer inzicht te krijgen in jezelf. Deze obsidiaan schept evenwicht tussen lichaam, ziel en geest. Het zorgt voor innerlijke rust en vrede. Het helpt bij het verwerken van trauma's en geeft meer inzicht. Hij maakt je rustig als je je onrustig voelt en vermindert je angsten.

Chakra: 1ste, 2de

Vindplaats: VS, Schotland

Bekijk ons aanbod

Zilver Obsidiaan

Zilver Obsidiaan staat bekend om zijn spirituele en emotionele
eigenschappen, waaronder, reflectie en zelfinzicht, zo werkt hij als een
spiegel voor de ziel. Hij helpt je bij het loslaten van negativiteit, het
opruimen van emotionele bagage en het verwijderen van negatieve energieën uit
je leven. Het is als een krachtig energetisch schild dat negatieve invloeden
afweert en je beschermt tegen psychische aanvallen. Hij bevordert kalmte en
innerlijke rust, waardoor stress en angst verminderd kunnen worden. Hij
ondersteunt persoonlijke groei en de mogelijkheid om oude patronen te
doorbreken en positieve veranderingen te omarmen.

Chakra: 1ste

Vindplaats : Mexico

Bekijk ons aanbod

Zwarte obsidiaan

Zwarte obsidiaan is een heel krachtige en soms confronterende steen die je inzicht geeft en kan werken als een spiegel. Hij helpt je ontdekken wie je bent maar dit kunnen ook de minder leuke kanten zijn. Hij stimuleert je persoonlijke ontwikkeling. Hij werkt zuiverend en helpt je oud zeer, trauma’s en blokkades los te laten. Hij vermindert angst, beschermt de aura en neemt de negatieve energie in zich op.

Chakra: 1ste

Vindplaats: Mexico, Verenigde staten…

Bekijk ons aanbod

Oceaanjaspis

Oceaanjaspis is een aardende en kalmerende steen die je terug in het hier en nu brengt. Hij laat je genieten van het mooie in het leven. Deze steen leert ons kijken met ons hart waardoor we minder gaan (ver)oordelen. Hij maakt ons kalm en geduldig. Hij helpt ons verantwoordelijkheid te accepteren en conflicten op te lossen.

Chakra: 3de, 4de,5de

Vindplaats: Madagascar

Bekijk ons aanbod

Onyx

Onyx laat ons stevig met beide voeten op de grond staan en helpt ons om in moeilijke tijden door te zetten. Hij geeft volharding en zelfvertrouwen. Hij verlicht zorgen en angsten en schept evenwicht tussen Jin en Yang. Hij helpt je stoppen met piekeren en zet je negatieve gedachten om in een positieve levenshouding. Hij helpt je bij je spirituele groei en energetische blokkades op te lossen.

Chakra: Alle

Vindplaats: Italië, Mexico, VS, Rusland, Brazilië

Bekijk ons aanbod

Groene Opaal

Groene Opaal is een beschermende steen die je leert houden van wat de natuur je te bieden heeft. Hij heeft een sterk zuiverende werking. Hij helpt je tot rust komen en volledige ontspanning toe te laten. Groene Opaal vergroot je bewustzijn en is als een frisse wind bij vermoeidheid. Groene Opaal is een steen die creatiever maakt en helpt om spontaner te zijn zodat je met volle teugen van het leven kunt genieten. Groene Opaal is ook een steen die geassocieerd wordt met de liefde, hij vergroot je eigenwaarde, hij zuivert je hart en maakt je klaar voor nieuwe ervaringen.

Chakra: 4de

Vindplaats: Madagascar

Roze Andesopaal

Roze Andesopaal opent zacht je hart en helpt je jezelf lief te hebben en te accepteren zoals je bent. Het helpt je om je hart open en liefdevol te houden, wat er ook gebeurt. Hij beschermt en activeert en heeft een vrolijke en optimistische energie. Hij maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, creatief en heeft een sterke band met liefde. De steen maakt gastvrij, onzelfzuchtig en hartelijk. Roze Andesopaal is een steen voor gesloten mensen, hij heft remmingen en verlegenheid op. Hij heeft een ontspannende en verhelderende werking.

Chakra: 4de

Vindplaats: Peru

Bekijk ons aanbod

Zwarte Opaal

Zwarte Opaal is een beschermende en activerende steen. Het maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, origineel, creatief en stimuleert een interesse in kunst en waardering voor mooie dingen. De steen heeft ook een sterke connectie met liefde, passie en seksualiteit en maakt trouw en loyaal. Fysiek stimuleert opaal het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt zuiverend. Het heeft een positieve werking op het geheugen.

Chakra: 1ste, 2de en 3de

Vindplaats: Madagascar

Oranje Aventurijn

Oranje aventurijn bevordert een opgewekte en ontspannen stemming. Hij geeft je een goed gevoel en helpt je geluk en voorspoed aan te trekken, dromen te verwezenlijken. Hij versterkt je creativiteit.

Chakra: 2de

Vindplaats: Brazilië

Oranje Calciet

Oranje calciet is een reinigende en energetiserende steen voor de lagere chakra's. Het brengt emoties in balans, verjaagt angst en overwint depressies. Het geeft zelfvertrouwen en vertrouwen in ons eigen kunnen. Het maakt ons optimistisch zonder de realiteit uit het oog te verliezen.

Chakra: 2de en 3de

Vindplaats: Mexico, Brazilië, Peru, USA....

Oranje Seleniet  (Perzikseleniet)

Seleniet is een gipskristal dat diepe rust geeft en is heel goed bij meditatie. Hij zorgt voor een heldere geest en geeft toegang tot engelenbewustzijn en hogere leiding. Een trommelsteen in je kussensloop helpt je beter te slapen. Een groter stuk in huis geplaatst zorgt voor een rustige en serene sfeer of in de hoeken van de woning geplaatst beschermt het je huis tegen negatieve invloeden van buitenaf en krijg je ook weer een veilige, rustige ruimte. Perzikseleniet is een steen van emotionele transformatie die je helpt oude trauma's los te laten. Het geeft je inzicht in je innerlijke processen en helpt je je verborgen zelf te accepteren. Hij helpt je meer te aarden. Leg Seleniet niet in water, hij wordt dan mat.

Chakra: Alle maar vooral 3de

Vindplaats: Marokko

Operculum

Een Operculum is een anatomische structuur die wordt aangetroffen bij bepaalde organismen. Het is meestal een deksel of klepachtige structuur die dient om een opening of holte te bedekken, te beschermen of af te sluiten. Bij het Shiva-oog is het operculum een hard, hoornachtig deksel dat het diertje kan sluiten om zijn zachte lichaam te beschermen wanneer het zich terugtrekt in zijn schelp. Operculum/Shiva Oog wordt vaak gezien als een beschermende steen die negatieve energieën afweert en de drager beschermt tegen negatieve invloeden. Het wordt geassocieerd met spirituele groei en bewustwording, dat de intuïtie vergroot en spirituele inzichten bevordert. Een shiva oog kalmeert, biedt troost, bevordert emotionele stabiliteit en welzijn. Dit Operculum wordt Shiva Oog genoemd omdat Shiva een van de belangrijkste goden is in het Hindoeïsme en wordt beschouwd als de god van vernietiging en transformatie, maar ook van schepping en behoud. Hij wordt gezien als vernietiger van het kwade en als onze beschermer.

Vindplaats: Turbanschelp in de warme wateren van de Indische Oceaan, de Stille Oceaan en de wateren rondom de Filipijnen en Thailand.

Bekijk ons aanbod

Oranje Serafiniet

Oranje Serafiniet kan helpen bij het openen van het hart voor liefde, mededogen en emotionele genezing. Ook helpt hij bij het loslaten van oude emotionele wonden, negatieve emoties en traumatische ervaringen. Het kan ook ondersteunend zijn bij het bevorderen van vergeving, zowel voor anderen als voor uzelf. Deze steen wordt geassocieerd met vreugde en optimisme, met een positieve kijk op het leven en het vergroten van uw levenslust. Hij stimuleert zelfexpressie en het uiten van uw gedachten en gevoelens op een duidelijke en liefdevolle manier. Hij versterkt creativiteit en artistieke expressie. Oranje Serafiniet bevordert vitaliteit en levenskracht en kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid.

Chakra: 2de, 4de

Vindplaats: Rusland

Bekijk ons aanbod

Orthoceras

Orthoceras staat voor transformatie en groei, hij herinnert je aan de
voortdurende veranderingen in het leven en bevordert aanpassingsvermogen en
persoonlijke groei. Hij geeft je diepe kennis en inzichten. Hij bevordert
stabiliteit en gronding, wat kan leiden tot een gevoel van kalmte, evenwicht en innerlijke rust. Orthoceras wordt gezien als een beschermende steen die negatieve energieën kan afweren en een gevoel van veiligheid kan bieden. Hij
wordt geassocieerd met verbeterde communicatie, met name bij het uiten van gedachten en emoties, en kan helpen bij het ontwikkelen van communicatievaardigheden.

Chakra: 1ste

Vindplaats: Atlasgebergte, Rissani, Marokko

Bekijk ons aanbod