Mineralen - P

Parel

Parels zijn een symbool van zuiverheid en onschuld. Ze herinneren aan het begin van iets nieuws en ongerepts. Ze bevorderen emotioneel evenwicht. Parels worden beschouwd als geluksbrengers en symbolen van liefde. Ze kunnen dienen als geschenken van liefde en genegenheid. Het zijn beschermende amuletten die de drager beschermen tegen negatieve invloeden en gevaren. Ze worden geassocieerd met vrouwelijkheid, vruchtbaarheid en geboorte. Ze zijn een symbool van nieuw leven en groei. Ze staan ook voor wijsheid en zelfinzicht.

Parelmoer

Parelmoer wordt vaak geassocieerd met het brengen van innerlijke rust en kalmte. Het iriserende, glinsterende uiterlijk roept een gevoel van sereniteit en vrede op. Net zoals de oceaan water zuivert, wordt parelmoer soms gezien als een symbool van zuivering. Het kan helpen bij het reinigen van negatieve energieën en het creëren van een zuiverdere energetische omgeving. Het wordt vaak gebruikt als amulet dat de drager beschermt tegen negatieve invloeden en gevaren. Het wordt geassocieerd met vrouwelijkheid, vruchtbaarheid, als een symbool van nieuw leven en groei. Hij helpt je bij het loslaten van negatieve emoties, het bevorderen van emotioneel welzijn en het verminderen van stress en angst.

Paua

Paua of de Abalone schelp staat voor het brengen van innerlijke rust en kalmte en is vergelijkbaar met de kalmerende invloed van de oceaan. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst. De kleuren en het glinsterende uiterlijk van de paua schelp herinnert ons eraan dat groei en verandering mogelijk zijn, zelfs in uitdagende omstandigheden. Ze helpen bij het bevorderen van emotioneel evenwicht, van het loslaten van negatieve emoties en het creëren van harmonie in het leven. Het zijn beschermende amuletten die de drager kunnen beschermen tegen negatieve invloeden en gevaren. Ze bevorderen zelfexpressie en communicatie. Ze worden geassocieerd met vrouwelijkheid en vruchtbaarheid en zijn een symbool van nieuw leven en groei. Ze kunnen onze band met de natuur versterken en stimuleren een gevoel van respect voor het milieu.

Button label

Peridoot

Peridoot helpt je bij je groei en persoonlijke ontwikkeling, blokkades doorbreken en los laten wat (of iemand) je niet meer nodig of je  beperkt. Peridoot is een goede steen bij spanning, nervositeit, boosheid, angst, schuldgevoelens, schaamte, jaloezie en ongeduld. Hij versterkt vergeving, begrip, zelfinzicht, (zelf)acceptatie, een gevoel van eigenwaarde, liefde voor jezelf en anderen en zelfvertrouwen.

Chakra: 4

Vindplaats: Egypte, Noorwegen,Arizona, Canarische eilanden, Mexico

Bekijk ons aanbod

Perzikseleniet (Oranje Seleniet)

Seleniet is een gipskristal dat diepe rust geeft en is heel goed bij meditatie. Hij zorgt voor een heldere geest en geeft toegang tot engelenbewustzijn en hogere leiding. Een trommelsteen in je kussensloop helpt je beter te slapen. Een groter stuk in huis geplaatst zorgt voor een rustige en serene sfeer of in de hoeken van de woning geplaatst beschermt het je huis tegen negatieve invloeden van buitenaf en krijg je ook weer een veilige, rustige ruimte. Perzikseleniet is een steen van emotionele transformatie die je helpt oude trauma's los te laten. Het geeft je inzicht in je innerlijke processen en helpt je je verborgen zelf te accepteren. Hij helpt je meer te aarden. Leg Seleniet niet in water, hij wordt dan mat.

Chakra: Alle maar vooral 3de

Vindplaats: Marokko

Phosphosideriet

Phosphosideriet is een steen van hoop, geeft rust en maakt heel. Hij beschermt tegen invloeden van buitenaf en houdt je energieniveau op peil. Hij is verbonden met de Violette Vlam van transformatie en diepe spirituele transformatie. Hij heeft een heel liefdevolle en kalmerende energie en is goed bij slapeloosheid, onrust en stress. Hij laat je steviger in je schoenen staan en helpt tegenslagen om te buigen naar nieuwe uitdagingen. Hij verandert negatieve energie in positieve.

Chakra: 4de, 6de, 7de

Vindplaats: Argentinië, Peru en Chili.

Bekijk ons aanbod

Picasso Jaspis

Picasso Jaspis is een aardende steen die kan helpen bij het verbinden met de aarde en het bevorderen van stabiliteit en veiligheid. Het kan je helpen om in het hier-en-nu te zijn. Hij bevordert emotionele stabiliteit en evenwicht. Hij kan je helpen bij het verminderen van stress, angst en negatieve emoties. Deze steen stimuleert je creativiteit en inspiratie, helpt je bij zelfexpressie en het uiten van gedachten en gevoelens op een duidelijke en liefdevolle manier. Het is een beschermende steen die negatieve energieën kan afweren en een aura van bescherming kan creëren. Hij geeft je meer zelfvertrouwen en zelfwaardering en een gezond gevoel van eigenwaarde. Hij kan je helpen bij het loslaten van oude patronen en het omarmen van verandering.

Chakra: 5de, 6de

Vindplaats: India, Mexico, Afrika, Australië, Brazilië

Bekijk ons aanbod

Pietersiet

Pietersiet verbindt je met je spirituele zelf, met intuïtie en je innerlijke leiding. Het maakt een einde aan verwarring en heft blokkades op. Het is een versterkende steen, geeft je meer wilskracht en neemt onaangename gevoelens weg. Hij verbetert de concentratie en het verwerken van informatie.

Chakra: 6de

Vindplaats: Namibië

Bekijk ons aanbod

Pinoliet

Pinoliet of IJsbloemmagnesiet wordt geassocieerd met emotionele zuivering en het loslaten van negatieve emoties. Het kan helpen bij het bevorderen van emotioneel evenwicht en innerlijke rust. Het is een kalmerende steen die kan helpen bij het verminderen van stress, angst en nervositeit. Hij helpt je communicatie en zelfexpressie te verbeteren, en het uiten van gedachten en gevoelens op een duidelijke en liefdevolle manier. Pinoliet draagt bij aan zelfliefde en zelfacceptatie. Het kan helpen bij het overwinnen van negatieve zelfbeeldproblemen en het bevorderen van een gezond gevoel van eigenwaarde.

Chakra: 5de, 6de en 7de

Vindplaats: Montafon, Oostenrijk, Zuid-Tirol, Italië, Lake George, Colorado, VS,

Bekijk ons aanbod

Polychroom Jaspis

Polychroom Jaspis is een beschermende steen die de chakra's en aura reinigt. Hij brengt evenwicht tussen lichaam en geest en geeft je meer levensvreugde. Polychroom Jaspis geeft steun in tijden van stress, maakt je vastberaden en geeft je moed om je problemen aan te pakken. Het is een goede steen om elektrosmog te neutraliseren.

Chakra: Alle maar vooral de 1ste

Vindplaats: Madagascar

Bekijk ons aanbod

Prehniet

Prehniet is een steen van onvoorwaardelijke liefde. Het is de steen van aartsengel Rafaël. Het bevordert innerlijke kennis. Prehniet is een beschermende, zuiverende steen die je hult in Goddelijke energie. Het is een steen die je helpt met opruimen, hij helpt je met dingen die je niet meer nodig hebt los te laten. Hij geeft je meer inzicht in jezelf en helpt je met je spirituele groei. Liefst niet in te fel zonlicht.

Chakra: 4de

Vindplaats: Zuid-Afrika

Bekijk ons aanbod

Purpuriet

Purpuriet is een beschermende steen, hij geeft meer helderheid aan je gedachten en communicatie. Het is een verjongende steen die heel veel energie geeft. Hij beschermt je tegen negatieve energie in je omgeving, verwijdert deze en heft vloeken en slechte wensen op. Hij laat de positieve energie terug stromen. Hij geeft je inspiratie en meer concentratie.

Chakra: 6de, 7de

Vindplaats; Namibië, Verenigde Staten,...

Bekijk ons aanbod

Pyriet

Pyriet is een heel aardende steen die je meer zelfvertrouwen, daadkracht en concentratie geeft. Pyriet bevordert zelfkennis en laat ons de lichte en donkere kanten van ons karakter zien. Hij verduidelijkt de oorzaak van onze levensomstandigheden en maakt het zo mogelijk om veranderingen aan te brengen. Pyriet houdt niet van water.

Chakra: 1ste, 3de

Vindplaats: Kan over de hele wereld gevonden worden maar vaak uit Peru

Bekijk ons aanbod

Pyriet Kubus

Pyriet Kubus is een heel aardende steen die je meer zelfvertrouwen, daadkracht en concentratie geeft. Pyriet bevordert zelfkennis en laat ons de lichte en donkere kanten van ons karakter zien. Hij verduidelijkt de oorzaak van onze levensomstandigheden en maakt het zo mogelijk om veranderingen aan te brengen. Een pyriet kubus brengt vreugde en geluk en geeft ons een gevoel van innerlijke vreugde. Pyriet houdt niet van water.

Chakra: 1ste, 3de

Vindplaats: Spanje, Marokko...