Mineralen - H

Heliotroop

Heliotroop werkt beschermend, aardend en brengt balans. Hij werkt kalmerend bij irritatie, agressie en ongeduld, activerend en opwekkend als men uitgeput en vermoeid is. Heliotroop geeft moed, helpt je grenzen stellen en negatieve invloeden buiten houden. Hij maakt je flexibel en vergroot het aanpassingsvermogen. Heliotroop stimuleert de intuïtie, creativiteit en dromen.

Chakra: 1ste en 4de

Vindplaats: India, Australië, Brazilië, China en Tjechië

Bekijk ons aanbod

Hematiet

Hematiet is een sterk aardende en beschermende steen. Hij vergroot het zelfrespect, overlevingsdrang en geeft zelfvertrouwen. Hematiet lost negativisme op en voorkomt dat er negatieve energie onze aura binnendringt. Hij bevordert concentratie en verbetert het geheugen. Hematiet best niet in water leggen.

Chakra: 1ste

Vindplaats: Brazilië, Canada

Bekijk ons aanbod

Hematietkwarts

Hematietkwarts is bergkristal met rode (oranje) insluitsels van hematiet. Het is een aardende, versterkende steen. Hij bevordert moed, enthousiasme en een positieve levenshouding. Hij maakt ons daadkrachtiger.

Chakra: 1ste

Vindplaats: Madagascar...

Bekijk ons aanbod

Herkimer Diamant

Herkimer Diamant is een steen met een hoge vibratie die de werking van andere stenen versterkt. Hij helpt  je contact maken met je intuïtie en heeft een sterk reinigende werking op de aura. Hij werkt ontgiftend en beschermt je van alle soorten straling. Hij zuivert en beschermt je aura. Herkimer Diamant verhoogt je trilling en geeft je een gelukzalig gevoel. Hij verwijdert stress en spanning uit je lichaam, verlicht slapeloosheid, geeft je nieuwe energie en bevordert de creativiteit.

Chakra: 6de en 7de

Vindplaats: Herkimer County in de staat New York, USA

Honing Calciet

Honing Calciet geeft je zekerheid; bevordert een zekere, optimistische levenshouding. Het helpt je te vertrouwen op je gevoel. Stimuleert de spijsvertering, stofwisseling en uitscheiding.

Chakra: 2de en 3de

Vindplaats: Brazilië, Peru, USA....

Howliet

Howliet is een kalmerende steen die kan helpen bij het verminderen van stress, angst en spanning. Hij bevordert geduld en verdraagzaamheid, geeft een rustige en geduldige houding ten opzichte van uitdagende situaties. Hij kan helpen bij het herstellen van het emotioneel evenwicht en loslaten van negatieve emoties om zo te zorgen voor meer innerlijke vrede. Hij versterkt het vermogen om duidelijk en eerlijk te communiceren met anderen. Hij helpt je bij het verkennen van
innerlijke gedachten en gevoelens en het bevorderen van zelfbewustzijn. Howliet bevordert een goede nachtrust en verbetert de kwaliteit van dromen.

Chakra: 6de, 7de

Vindplaats: VS, Zuid Afrika, Duitsland en Turkije

Bekijk ons aanbod

Hypersteen

Hypersteen of ook fluwelen labradoriet genoemd is een steen die harmonie brengt, hij brengt de juiste mate aan activiteit en rust. Hij helpt je kritiek te aanvaarden en voor je eigen mening op te komen. Hij heeft een beschermende en versterkende werking. Hypersteen houdt niet zo van water.

Chakra: 1ste

Vindplaats: Canada

Bekijk ons aanbod