Mineralen B

Bariet

Bariet helpt je in je kracht te staan en helpt je je leven in eigen hand te nemen. Hij leert je onafhankelijk te zijn en voor je eigen op te komen. Het is een motiverende en vitaliserende steen en is dus heel goed bij vermoeidheid, uitputting. Hij kan een positieve bijdrage geven bij depressie. Hij maakt verlegen mensen minder verlegen.

Chakra: brengt alle chakra’s in balans, 3de, 5de

Vindplaats: Marokko, VS

Barnsteen - Amber

Barnsteen ( amber) staat voor zorgeloosheid; voor vrolijkheid en vertrouwen; versterkt het geloof in jezelf.  Amber brengt stabiliteit in het leven maar helpt je ook je wensen te vervullen. Bevordert creatieve zelfexpressie. Helpt je bij het nemen van beslissingen. Zorgt voor meer vitaliteit en helpt ongemakken uit het lichaam te verwijderen. Vermindert stress.

Chacra: Alle chakra’s maar vooral 3de en 5de

Vindplaats:Groot Brittannië, Polen, Italië, Roemenië, Rusland......

Bekijk ons aanbod

Bergkristal

Bergkristal staat voor helderheid, neutraliteit, versterkt het eigen standpunt, vergroot het herinneringsvermogen, verbetert de waarneming, maakt bewust en brengt helderheid in het denken. Hij geeft energie, werkt pijnstillend en reinigend. Bergkristal versterkt alle andere stenen. Zorgt samen met Amethist en Rozekwarts voor een positieve en liefdevolle sfeer in huis.

Chakra: Alle

Vindplaats: Brazilië, Arkansas, Madagascar, China...

Bekijk ons aanbod

Beryl

Beryl helpt je emoties in balans te brengen en geeft je meer moed en zelfvertrouwen. Beryl, met name aquamarijn, wordt gezien als een steen die communicatie en zelfexpressie kan verbeteren. Beryl, zoals roze Morganiet, wordt geassocieerd met liefde, compassie en emotionele verbondenheid. Beryl wordt beschouwd als een steen die spirituele groei en bewustwording kan bevorderen. Het is een beschermende steen die negatieve energieën kan afweren en een aura van bescherming kan creëren. Beryl stimuleert creativiteit en inspiratie en kan mentale helderheid en focus stimuleren. Hij kan je helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen en het verminderen van verwarring.

Chakra: Aquamarijn (blauwe Beryl) 5de, Morganiet (roze Beryl) 4de

Vindplaats: Brazilië, Colombia, Zambia, Madagascar, Afghanistan, Myanmar, VS, Rusland

Bekijk ons aanbod

Blauwe calciet

Blauwe calciet is een zachte steen die zorgt voor herstel en ontspanning, vermindert pijn, kalmeert de zenuwen, heft angst op en laat negatieve emoties los. Hij verbetert de communicatie. Het is een steen die verlichting geeft als we te veel hooi op onze vork genomen hebben en de druk op onze schouders te zwaar wordt.

Chakra: 5de

Vindplaats: Madagascar, Groot-Brittannië, Brazilië, VS…

Blauwe kwarts

Blauwe Kwarts is een heel zachte steen die geestelijke wanorde omzet in helderheid. Hij werkt kalmerend, geeft hoop en verlicht angst. Hij staat voor waarheid en het oplossen van oude blokkades. Hij leert je mild, zacht en respectvol te zijn voor jezelf, zonder oordeel.

Chakra: 5de

Vindplaats: Afrika, Brazilië

Blue Lace Agaat

Blue Lace Agaat staat voor communicatie en het uiten van gedachten en gevoelens op een heldere en liefdevolle manier. Hij kan je helpen bij het overwinnen van verlegenheid of angst voor publiekelijk spreken. Hij heeft kalmerende eigenschappen en geeft je meer innerlijke rust en vrede. Hij helpt je bij het loslaten van negatieve emoties. Hij bevordert geduld en verdraagzaamheid en helpt je een rustige en geduldige houding te ontwikkelen ten opzichte van uitdagende situaties. Hij versterkt innerlijke harmonie en is een goede steen bij meditatie om spirituele groei en bewustwording te bevorderen. Blue Lace Agaat stimuleert creativiteit en geeft meer inspiratie.

Chakra: 5de, 6de

Vindplaats: Namibië, Verenigde Staten, Botswana

Bekijk ons aanbod

Boomagaat

Boomagaat bevordert een gevoel van harmonie en eenheid met de natuur. Hij wordt geassocieerd met groei, zowel persoonlijke groei als stabiliteit in het leven. Het kan helpen bij het overwinnen van obstakels en het bevorderen van positieve veranderingen. Boomagaat brengt emotioneel evenwicht en innerlijke harmonie en kan stress en angst verminderen. Hij versterkt geduld en helpt je de natuurlijke gang van zaken in het leven te accepteren. Het is een beschermende steen die negatieve energieën kan afweren en een aura van bescherming kan creëren.
Boomagaat stimuleert creativiteit en inspiratie.

Chakra: 1ste, 4de

Vindplaats: India, Brazilië, Uruguay, VS, Rusland

Bekijk ons aanbod

Boulder Opaal

Boulder Opaal bevordert emotioneel welzijn en helpt je met het loslaten van oude emotionele bagage. Hij heeft kalmerende eigenschappen waardoor stress, angst en spanning kunnen verminderen en zo voor meer innerlijke rust en vrede zorgt. Het is een steen die de intuïtie vergroot. Deze Opaal stimuleert creativiteit en inspiratie en helpt je bij het uiten van gedachten en gevoelens op een duidelijke en liefdevolle manier. Het is een beschermende steen die negatieve energieën kan afweren. Boulder opaal verbindt je met de aarde en het bevordert zo stabiliteit en evenwicht.

Chakra: 1ste

Vindplaats: Queensland, Australië

Bekijk ons aanbod

Breccie Jaspis

Breccie jaspis laat ons stevig met beide voeten op de grond staan en zorgt voor emotionele stabiliteit. Hij helpt ons na een tegenslag terug op te staan. Hij blaast nieuw leven in. Hij haalt de overtollige energie uit ons hoofd en bevordert zo geestelijke helderheid. Hij is goed voor de stuitchakra.

Chakra: 1ste

Vindplaats: Zuid-Afrika

Bekijk ons aanbod

Bronziet

Bronziet geeft je innerlijke kalmte maar ook meer daadkracht. Het helpt je te herstellen na grote uitputting. Het is een heel beschermende en aardende steen die nuttig is bij machteloosheid in een conflictsituatie. Bronziet geeft je meer zelfvertrouwen en maakt je assertiever.

Chakra: Alle chakra’s maar vooral 1ste

Vindplaats: Brazilië

Bekijk ons aanbod