"Van Hart tot Hand: De Kunst en Ethiek Achter Onze Zilveren Juwelen uit Jaipur"

"Van Hart tot Hand: De Kunst en Ethiek Achter Onze Zilveren Juwelen uit Jaipur"

Ontdek de Kunst en Ethiek Achter Onze Zilveren Juwelen

In de bruisende straten van Jaipur, de stad die wereldwijd bekend staat als het hart van de juwelenindustrie, wordt elke zilveren ring en hanger die wij aanbieden, gecreëerd met een mix van oude tradities en moderne ethiek. Dit blog neemt u mee achter de schermen om het fascinerende proces te onthullen dat ten grondslag ligt aan het vakmanschap van onze zilveren juwelen, van de eerste schets tot het uiteindelijke meesterwerk.

Eerst even wat info over Jaipur. 

Jaipur, bekend als de "Roze Stad" vanwege de karakteristieke bouwwerken in terracotta-roze kleur, is de hoofdstad van de Indiase staat Rajasthan. De stad werd in 1727 gesticht door Maharaja Sawai Jai Singh II, de heerser van Amber, nadat het toenmalige hoofdkwartier van zijn rijk, Amber, vanwege de groeiende bevolking en een tekort aan water niet meer voldeed. Jaipur was een van de vroegst geplande steden van modern India, ontworpen door de Bengaalse architect Vidyadhar Bhattacharya.

Jaipur werd strategisch gepland volgens een roosterpatroon, onderverdeeld in negen blokken, waarvan twee het keizerlijke paleis en de overheidsgebouwen bevatten en de overige zeven bestemd waren voor het publiek. De stad werd omgeven door sterke muren en had zeven toegangspoorten. Het ontwerp was gebaseerd op de principes van Vastu Shastra, de traditionele Indiase architectuurtheorie, en Shilpa Shastra, de wetenschap van Indiase beeldhouwkunst en architectuur.

De naam "Roze Stad" komt van een speciale gastvrijheidsgeste in 1876 voor de Prince of Wales, later koning Edward VII, toen Maharaja Ram Singh de hele stad liet schilderen in terracotta-roze, een kleur die gastvrijheid symboliseert. De wet die vereist dat elk gebouw in het historische centrum roze geverfd moet zijn, blijft tot op de dag van vandaag van kracht.

Jaipur maakt deel uit van de beroemde Gouden Driehoek van India, samen met Delhi en Agra, en staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur, en levendige cultuur. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoren het Hawa Mahal (Paleis der Winden), het Amber Fort, het City Palace, en de Jantar Mantar, een astronomisch observatorium dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Jaipur is ook een belangrijk centrum voor kunst en ambachten, met een focus op sieraden, textiel, en stenen.

Van Concept tot Creatie

Ons reis begint met het delicate proces van ontwerp en conceptualisering. Hier transformeren  getalenteerde ontwerpers in Jaipur ideeën in gedetailleerde schetsen, gebruikmakend van zowel traditionele tekenmethoden als geavanceerde software. Deze fase is cruciaal voor het vaststellen van de esthetische richting en het verzekeren dat de ontwerpen zowel tijdloos als innovatief zijn.

De Selectie van de Steen: Een Verhaal van Schoonheid en Verantwoordelijkheid

De kern van elk sieraad is de steen die het accentueert. De stenen worden zorgvuldig geselecteerd op basis van hun schoonheid, kwaliteit en ethische herkomst. We werken nauw samen met leveranciers die verantwoorde winningspraktijken hanteren, waarbij de bescherming van het milieu en het welzijn van de gemeenschap vooropstaan.

Het Vakmanschap van Slijpen en Zetten

Na de selectie worden de stenen vakkundig geslepen en gepolijst om hun natuurlijke glans en kleur te benadrukken, een proces dat zowel technische vaardigheid als artistieke inzicht vereist. Vervolgens wordt elke steen met de hand gezet in zilver, gebruikmakend van technieken die variëren volgens de gebruikte zettingen, om zowel veiligheid als esthetische schoonheid te waarborgen.

Ethische Praktijken en Vakmanschap

Maar wat onze juwelen echt onderscheidt, is niet alleen het vakmanschap of de schoonheid van de ontwerpen. Het is onze onwrikbare toewijding aan ethische praktijken gedurende het gehele productieproces. Van het waarborgen van eerlijke lonen en veilige werkomstandigheden voor onze ambachtslieden tot het kiezen van stenen die ethisch verantwoord zijn gewonnen, wij streven ernaar om juwelen aan bieden die niet alleen mooi zijn om te dragen, maar waar u ook trots op kunt zijn om ze te bezitten.

Uw Keuze Maakt een Verschil

Elke keer dat u kiest voor een van onze zilveren juwelen, steunt u niet alleen de traditionele ambachtslieden en hun gemeenschappen in Jaipur, maar draagt u ook bij aan een toekomst waarin mode en ethiek hand in hand gaan. Uw keuze ondersteunt een beweging die waarde hecht aan mensen, de planeet, en de ongeëvenaarde schoonheid van handgemaakte juwelen.

Wij nodigen u uit om deel uit te maken van dit bijzondere verhaal. Ontdek onze collectie en ervaar de pure magie van Jaipur, gevangen in elk zorgvuldig gemaakt stuk zilveren juweel. Samen kunnen we de wereld veranderen, één prachtig juweel tegelijk.

Bekijk onze collecties hier in onze webshop

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.