• Koop lokaal!
  • Virtueel shoppen en bestellingen afhalen in de winkel wordt aangeboden.

Info mineralen - T

Tektiet

Tektiet is een glassoort dat op een natuurlijke manier ontstaan is door de impact van een meteorietinslag. Tektiet bevordert spirituele en persoonlijke groei. Hij stimuleert een positieve houding en bevordert zelfacceptatie. Hij helpt je bagage uit het verleden op te ruimen en hieruit de nodige lessen te leren. Tektiet geeft je inzicht waardoor je de kern van je probleem ziet en zo beter een oplossing kan vinden.

Chakra: Alle

Vindplaats: China, Tsjechië, Filipijnen, Midden Oosten,…

Tiffany Stone

Tiffany Stone is een steen met een hoge vibratie en versterkt de intuïtie. Hij helpt ons ons pad te volgen waarheen het ook leidt. Het schenkt ons emotionele kracht. Hij helpt ons helder denken en gevoelens waar we ons voor schamen te uiten. Hij helpt energie terug te laten stromen en blokkades op te heffen.

Chakra: 6de, 7de

Vindplaats: Utah

Tijgeroog

Tijgeroog is een beschermende steen en werd vroeger vaak als talisman gebruikt. Hij helpt u, uw doel te bereiken en in moeilijke tijden, de moed niet te laten zakken en het overzicht te bewaren. Hij lost vergeetachtigheid en faalangst op en hij brengt je op goede ideeën.

Chakra: 1ste, 3de

Vindplaats: Zuid Afrika

Toermalijn Groen

 Groene toermalijn (Verdeliet) is een steen voor het hartchakra en versterkt tederheid en geduld. Hij geeft ons het gevoel ergens bij te horen. Hij verjaagt angst en zet negatieve energie om in positieve. Verdeliet laat je alle oplossingen zien en helpt je de beste te kiezen. Hij zorgt voor een goede slaap.

Chakra: 4de

Vindplaats: Brazilië

Toermalijnkwarts

Toermalijnkwarts beschermt, aardt en brengt balans tussen lichaam, ziel en geest. Hij helpt je loslaten, geeft je zelfvertrouwen en maakt je evenwichtig. Hij brengt je in het hier en nu, ordent je gedachten en doorbreekt vaste patronen. Hij helpt je prioriteiten te stellen bij het maken van keuzes. Toermalijnkwarts transformeert negatieve energie in positieve.

Chakra: alle maar vooral 1ste

Vindplaats: Brazilië, Afghanistan, China…

Toermalijn Roos

Roze toermalijn helpt je liefde aan te trekken en geeft je vertrouwen in liefde. Het leert je dat je eerst van jezelf moet houden voordat je kan verwachten dat anderen dat doen. Hij helpt je je hartchakra te zuiveren. Roze toermalijn zorgt voor vrede en ontspanning. Hij helpt je om je met kracht en overgave aan een zaak te wijden.

Chakra: 1ste, 4de

Vindplaats: Brazilië

Toermalijn Zwart (Schörl)

Zwarte Toermalijn schermt ons af van dingen waar we last van hebben. Hij voert storende vibraties af. Hij beschermt ons tegen elektromagnetische smog van bv. computer, gsm en allerlei soorten negatieve energie. Hij verdrijft negatieve gedachten waardoor hij een ontspannen houding bevordert. Hij heeft een sterk reinigende en aardende werking, die ons lichaam in balans brengt. Hij transformeert negatieve gedachten in positieve.

Chakra: 1ste

Vindplaats: Brazilië, China...

Turkoois

Turkoois is een heel beschermende steen en wordt vaak als talisman gedragen. Het is de beschermer van de reiziger, hij helpt ons de juiste weg in te slaan.

Het is een zuiverende steen die negatieve energie en elektromagnetische smog verdrijft. Hij stimuleert creatieve oplossingen. Hij zorgt voor innerlijke kalmte, alertheid en bevordert creatieve expressie. Turkoois kan een positief effect hebben op depressies, uitputting en paniekaanvallen.

Chakra: 5de, 6de

Vindplaats: VS, Tibet…