• Koop lokaal!
  • Virtueel shoppen en bestellingen afhalen in de winkel wordt aangeboden.

Info mineralen - J

Jade Lavendel

Lavendeljade brengt innerlijke vrede en harmonie, vermindert nervositeit en geprikkeldheid. Het helpt je teleurstellingen te overwinnen en relatieproblemen op te lossen. Het verzacht emotionele wonden en trauma's en brengt innerlijke rust. Het leert je duidelijke grenzen te stellen.

Chakra: 4de, 6de, 7de

Vindplaats: Namibië, Australië, Zuid Afrika

Jade Nefriet

Jade is een steen van zuiverheid, sereniteit en wijsheid. Het is een goede steen voor het hartchakra. Jade stimuleert liefde en harmonie en beschermt de drager tegen letsel. Het is ook een droomsteen. Het helpt je gevoelens van irritatie los te laten. Het is ook een goede steen bij besluiteloosheid, twijfel en zinloos gepieker.

Chakra: Alle maar vooral 4de

Vindplaats: Australië, Duitsland, China, Polen Mexico, ...

Jaspis Breccie

Breccie jaspis laat ons stevig met beide voeten op de grond staan en zorgt voor emotionele stabiliteit. Hij helpt ons na een tegenslag terug op te staan. Hij blaast nieuw leven in. Hij haalt de overtollige energie uit ons hoofd en bevordert zo geestelijke helderheid. Hij is goed voor de stuitchakra.

Chakra: 1ste

Vindplaats: Zuid-Afrika

Jaspis Dalmatier

Dalmatiër Jaspis is een versterkende, opbouwende steen die emotioneel evenwicht brengt en beschermt. Het is een goede steen voor basis- en heiligbeenchakra. Opkikker bij depressie en uitputting. Bij overmatig denken helpt Dalmatiër Jaspis je vanuit uw hoofd in uw lichaam te komen.

Chakra: 1ste en 2de

Vindplaats: Mexico, India en Duitsland

Jaspis Ibis

Het is een breccie jaspis die ook veel gemeen heeft met de polychroom jaspis. Het is gebroken jaspis die later weer terug aaneengezet is door andere mineralen zoals agaat.

Het is een steen die je helpt na een traumatische gebeurtenis of ziekte er terug bovenop te komen en je te helpen met je herstel. Hij ondersteunt je tijdens stress en je spirituele evolutie, hij helpt je je energie terug vrij te laten stromen door blokkades op te heffen. Een goede steen om je te beschermen tegen straling van bv 5G.

Chakra: 1-2-3

Vindplaats: Madagascar

Jaspis Geel

Gele Jaspis is een heel zachte steen die vooral op fysiek niveau werkt. Gele Jaspis is een steen voor uithoudingsvermogen en volharding.  Hij geeft positieve energie en helpt je jezelf fysiek beter te voelen. De steen vermindert spanning in het lichaam. Hij helpt je ervaringen beter te verwerken en frustrerende belevenissen aan te kunnen.

Chakra: 1ste, 2de en 3de

Vindplaats: India, Rusland, Frankrijk, VS,…

Jaspis Landschap

Landschap Jaspis laat ons de schoonheid van de natuur zien en laat ons daaruit moed en kracht putten. Hij geeft ons doorzettingsvermogen en sterkte in problematische situaties die lang aanhouden. Hij helpt ons nieuwe pogingen te ondernemen.

Chakra: 1ste, 2de, 3de

Vindplaats: Namibië, VS, …

Jaspis Luipaard (Rhyoliet)

Luipaard Jaspis is een sterk aardende steen die je met beide voeten op de grond zet. Het is een steen die je in evenwicht brengt en je helpt om contact te maken met jezelf. Hij maakt je daadkrachtig en laat je inzien dat je goed bent zoals je bent. Hij geeft je zelfvertrouwen en de energie om door te zetten in een moeilijke situatie. Deze steen maakt helder en duidelijk wat er gedaan moet worden. Hij helpt je om te gaan met veranderingen doordat je in je eigen kracht staat en in het hier en nu.

Hij bevordert het evenwicht tussen activiteit en passiviteit, hij creëert een goede balans.

Chakra: Alle

Vindplaats: Verenigde Staten, Australië, Mexico

Jaspis Oceaan

Oceaanjaspis is een aardende en kalmerende steen die je terug in het hier en nu brengt. Hij laat je genieten van het mooie in het leven. Deze steen leert ons kijken met ons hart waardoor we minder gaan (ver)oordelen. Hij maakt ons kalm en geduldig. Hij helpt ons verantwoordelijkheid te accepteren en conflicten op te lossen.

Chakra: 3de, 4de,5de

Vindplaats: Madagascar

Picasso Jaspis

Picasso Jaspis is een beschermende en aardende steen. Hij helpt je je doelen waar te maken. Hij geeft je moed en zelfvertrouwen en helpt je ergens volledig voor te gaan. Hij beschermt je tegen straling en andere negatieve invloeden. Hij helpt je trouw te blijven aan jezelf en te stoppen met negatief te denken. Hij geeft je moed, troost je en verbindt je met je hogere zelf.

Chakra: 1ste, 6de, 7de

Vindplaats: India, Mexico, Afrika, Australië, Brazilië

Jaspis Polychroom

Polychroom Jaspis is een beschermende steen die de chakra's en aura reinigt. Hij brengt evenwicht tussen lichaam en geest en geeft je meer levensvreugde. Polychroom Jaspis geeft steun in tijden van stress, maakt je vastberaden en geeft je moed om je problemen aan te pakken. Het is een goede steen om elektrosmog te neutraliseren.

Chakra: Alle maar vooral de 1ste

Vindplaats: Madagascar

Jaspis Rood

Rode Jaspis helpt ons ons doel te bereiken, ergens voor te vechten en weerstand te overwinnen. Hij geeft ons de moed iets aan te pakken ook al zien we er tegenop. Hij brengt problemen aan het licht voor ze te groot zijn. Hij blaast nieuw leven in. Hij is goed voor de stuitchakra.

Chakra: 1ste

Vindplaats: Zuid-Afrika, Madagascar…