• Koop lokaal!
  • Virtueel shoppen en bestellingen afhalen in de winkel wordt aangeboden.

Info mineralen - G

Gabbro- Mystiek Merliniet

Gabbro staat voor een nieuw begin. Het helpt je te kijken naar je eigen innerlijke om zo te weten wat je nodig hebt. Hij versterkt je intuïtie en je bewustzijn.Het is een heel aardende steen en brengt de chakra's en energiebanen in balans. Best niet lang in water leggen.

Chakra: Alle

Vindplaats: Madagascar

Gagaat-Git

Gagaat geeft je meer vertrouwen en optimisme, het helpt je om verdriet en depressie te overwinnen. Hij helpt je te werken aan een positieve verandering. Gagaat neemt negatieve energie weg en verlicht angst. Gagaat leert ons, ons leven in eigen hand te nemen en zorgt voor stabiliteit en evenwicht.De steen neemt heel veel van je op dus zeer goed ontladen, vooral na een ziekte.

Chakra: 1ste

Vindplaats: Engeland, Polen, Duitsland, Frankrijk, Rusland...

Galeniet, Galena, Loodglans

Galena werkt sterk aardend en helpt je goed in je eigen kracht te staan. Hij opent de geest en heft beperkende opvattingen uit het verleden op. Hij helpt ons melancholie overwinnen en het verleden los te laten. Hij brengt harmonie en evenwicht op alle niveaus.

Chakra: 1

Vindplaats: Bulgarije, Roemenië, Duitsland, Frankrijk

Garniriet

Garniriet is een combinatie van het groene nikkelerts en grijze maansteen. Garniriet helpt je het Goddelijke in jezelf en anderen te zien. Het is een krachtige vergroter van intenties en kan je helpen je verlangens te realiseren en laat je zien welk pad je hiervoor kan bewandelen. Hij helpt je meer van jezelf te houden en dit ook uit te stralen waardoor je liefdevollere mensen en situaties gaat aantrekken. Hij helpt je emoties te kalmeren en is goed bij stress.

Chakra: 4

Vindplaats: Madagascar

Gele Jaspis

Gele Jaspis is een heel zachte steen die vooral op fysiek niveau werkt. Gele Jaspis is een steen voor uithoudingsvermogen en volharding.  Hij geeft positieve energie en helpt je jezelf fysiek beter te voelen. De steen vermindert spanning in het lichaam. Hij helpt je ervaringen beter te verwerken en frustrerende belevenissen aan te kunnen.

Chakra: 1ste, 2de en 3de

Vindplaats: India, Rusland, Frankrijk, VS,…

Girasol

Girasol is een kleurloze, glanzende vermenging van opaal en kwarts. Het verzacht het al te strenge in ons leven. Het helpt ons als iets ons sterk aangrijpt en geeft ons een gevoel van innerlijke vrijheid. Girasol bevrijdt ons van onrust en ontevredenheid door ons duidelijk te maken wat zich in het onderbewuste bevindt. Het maakt ons bewust van onze wensen en behoeften.

Chakra: Alle

Vindplaats: Madagascar

Golden Healer (Limonietkwarts)

Limonietkwarts geeft rust en helderheid in je hoofd en meer innerlijke vrede. Hij helpt je jezelf te accepteren. Hij stimuleert je eigen genezende kracht. Hij kan oude emoties

bovenhalen en opruimen. Limonietkwarts bevordert de doorstroming van energie en ruimt de blokkades op.

Chakra: 3de, 6de, 7de

Vindplaats: Madagascar, Brazilië, …

Goud 0bsidiaan

Goud Obsidiaan geeft je veel positiviteit en doorzettingsvermogen. Deze steen laat ons zien wat er nodig is om een probleem op een positieve manier op te lossen. Hij maakt het mogelijk om pessimisme weg te nemen. Hij stimuleert persoonlijke ontwikkeling en helpt bagage van het verleden op te ruimen. Hij vermindert angst en blokkades.

Chakra: 1ste, 3de

Vindplaats: Mexico, VS, China

Granaat

Granaat geeft je meer kracht en energie, doorzettingsvermogen, wilskracht en vitaliteit. Het is dan ook een goede steen in crisissituaties die uitzichtloos lijken. Hij geeft je de moed om door te gaan en versterkt je innerlijke kracht. Hij geeft je meer hoop, optimisme, levensvreugde en maakt je terug vrolijk en levenslustig. Het kan ondersteunend werken als je depressief bent.

Chakra: 1

Vindplaats: USA, Brazilië, Madagaskar, India, Canada, Zuid-Afrika, Australië, Malawi 

Groene Apatiet (kattenoog)

Groene Apatiet zorgt voor levendigheid en afwisseling in je leven. Het geeft je zin in contact met anderen, leert je opener en extraverter te zijn. Apatiet verzacht apathie, verdriet en woede. Het bevordert geestelijke, lichamelijke en spirituele groei. Het is een goede steen bij uitputting, lusteloosheid en agressie. Het heeft een positief effect bij gewrichtsproblemen, artritis en de stofwisseling.

Chakra: 3de en 4de

Vindplaats: VS, Madagascar…

Groene Apofylliet

Groene Apofylliet staat voor bevrijding en oprechtheid, helpt bij angsten, druk en benauwdheid, bevrijdt onderdrukte gevoelens en bevrijdt ons uit allerlei vormen van afhankelijkheid. Brengt het reddende lichtpuntje bij grote belasting. Het helpt ons om in liefde dingen of mensen los te laten.

Chakra: 4de

Vindplaats: Australië, India, Brazilië, ...

Groene Calciet

Groene calciet verzacht lijden, verdriet en een gebroken hart. Het helpt ons los te laten wat vertrouwd maar niet langer nuttig is. Helpt ons om onze ideeën om te zetten in daden. Hij maakt ons positief en optimistisch en brengt de emoties terug in balans.

Chakra: 4de

Vindplaats: Mexico

Groene Opaal

Groene Opaal is een beschermende steen die je leert houden van wat de natuur je te bieden heeft. Hij heeft een sterk zuiverende werking. Hij helpt je tot rust komen en volledige ontspanning toe te laten. Groene Opaal vergroot je bewustzijn en is als een frisse wind bij vermoeidheid. Groene Opaal is een steen die creatiever maakt en helpt om spontaner te zijn zodat je met volle teugen van het leven kunt genieten. Groene Opaal is ook een steen die geassocieerd wordt met de liefde, hij vergroot je eigenwaarde, hij zuivert je hart en maakt je klaar voor nieuwe ervaringen.

Chakra: 4

Vindplaats: Madagascar

Groene toermalijn

Groene toermalijn (Verdeliet) is een steen voor het hartchakra en versterkt tederheid en geduld. Hij geeft ons het gevoel ergens bij te horen. Hij verjaagt angst en zet negatieve energie om in positieve. Verdeliet laat je alle oplossingen zien en helpt je de beste te kiezen. Hij zorgt voor een goede slaap.

Chakra: 4de

Vindplaats: Brazilië