• Koop lokaal!
  • Virtueel shoppen en bestellingen afhalen in de winkel wordt aangeboden.

Info mineralen - D

Dalmatier Jaspis

Dalmatiër Jaspis is een versterkende, opbouwende steen die emotioneel evenwicht brengt en beschermt. Het is een goede steen voor basis- en heiligbeenchakra. Opkikker bij depressie en uitputting. Bij overmatig denken helpt Dalmatiër Jaspis je vanuit uw hoofd in uw lichaam te komen.

Chakra: 1ste en 2de

Vindplaats: Mexico, India en Duitsland

Dendrietenopaal/agaat (Merliniet)

Merliniet zorgt voor magie en geluk in je leven. Hij laat je naar jezelf kijken, ook naar de schaduwkanten. Hij moedigt je aan jezelf te accepteren en lief te hebben. Merliniet laat je inzien dat er geen fouten bestaan, maar enkel leerervaringen. Hij helpt negatieve ervaringen te verwerken en zet ze om in positieve lessen. Merliniet heelt het hart, het is een steen van evenwicht en zorgt voor harmonie en evenwicht tussen Yin en Yang, intellect en intuïtie. Het is de steen om het goddelijke vrouwelijke en mannelijke bijeen te brengen.

Chakra: 3-4-6-7

Vindplaats: Madagascar.

Distheen (Cyaniet-Kyaniet)

Distheen is een steen die zelfexpressie en communicatie verbetert en angsten en blokkades helpt te doorbreken.  Hij verwijdert obstakels, frustratie en stress. Het is een goede steen voor de keelchakra.Het is een steen die geen negatieve energie vasthoudt en dus niet moet ontladen worden.

Chakra: Alle maar vooral 5de en 6de

Vindplaats: Brazilië

Dr Liesegang steen

Dr Liesegang steen is een soort Rhyoliet. Soms ook Bruneau Jaspis genoemd. Hij je geeft rust op emotioneel vlak en is dus een goede steen bij meditatie. Hij helpt je om in een crisissituatie meer in balans te blijven. Hij versterkt de natuurlijke weerstand van het lichaam.

Vindplaats: VS

Dubbelspaat

Dubbelspaat, ook wel Ijslandspaat of optisch calciet genoemd. Het vergroot de verbeelding en heelt de ogen. Het kan helpen met een dubbele betekenis achter woorden te zien. Het vermindert de spanning die migraine kan veroorzaken.

Chakra: Alle maar vooral de 6de

Vindplaats: Mexico, Brazilië en Zwitserland