• Koop lokaal!
  • Virtueel shoppen en bestellingen afhalen in de winkel wordt aangeboden.

Info mineralen - B

Bariet

Bariet helpt je in je kracht te staan en helpt je je leven in eigen hand te nemen. Hij leert je onafhankelijk te zijn en voor je eigen op te komen. Het is een motiverende en vitaliserende steen en is dus heel goed bij vermoeidheid, uitputting. Hij kan een positieve bijdrage geven bij depressie. Hij maakt verlegen mensen minder verlegen.

Chakra: brengt alle chakra’s in balans, 3de, 5de

Vindplaats: Marokko, VS

Barnsteen  (amber)

Barnsteen ( amber) staat voor zorgeloosheid; voor vrolijkheid en vertrouwen; versterkt het geloof in jezelf.  Amber brengt stabiliteit in het leven maar helpt je ook je wensen te vervullen. Bevordert creatieve zelfexpressie. Helpt je bij het nemen van beslissingen. Zorgt voor meer vitaliteit en helpt ongemakken uit het lichaam te verwijderen. Vermindert stress.

Chacra: Alle chakra’s maar vooral 3de en 5de

Vindplaats:Groot Brittannië, Polen, Italië, Roemenië, Rusland......

Bergkristal

Bergkristal staat voor helderheid, neutraliteit, versterkt het eigen standpunt, vergroot het herinneringsvermogen, verbetert de waarneming, maakt bewust en brengt helderheid in het denken. Hij geeft energie, werkt pijnstillend en reinigend. Bergkristal versterkt alle andere stenen. Zorgt samen met Amethist en Rozekwarts voor een positieve en liefdevolle sfeer in huis.

Chakra: Alle

Vindplaats: Brazilië, Arkansas, Madagascar, China...

Blauwe Calciet

Blauwe calciet is een zachte steen die zorgt voor herstel en ontspanning, vermindert pijn, kalmeert de zenuwen, heft angst op en laat negatieve emoties los. Hij verbetert de communicatie. Het is een steen die verlichting geeft als we te veel hooi op onze vork genomen hebben en de druk op onze schouders te zwaar wordt.

Chakra: 5de

Vindplaats: Madagascar, Groot-Brittannië, Brazilië, VS…

Blauwe Kwarts

Blauwe Kwarts is een heel zachte steen die geestelijke wanorde omzet in helderheid. Hij werkt kalmerend, geeft hoop en verlicht angst. Hij staat voor waarheid en het oplossen van oude blokkades. Hij leert je mild, zacht en respectvol te zijn voor jezelf, zonder oordeel.

Chakra: 5de

Vindplaats: Afrika, Brazilië

Breccie Jaspis

Breccie jaspis laat ons stevig met beide voeten op de grond staan en zorgt voor emotionele stabiliteit. Hij helpt ons na een tegenslag terug op te staan. Hij blaast nieuw leven in. Hij haalt de overtollige energie uit ons hoofd en bevordert zo geestelijke helderheid. Hij is goed voor de stuitchakra.

Chakra: 1ste

Vindplaats: Zuid-Afrika

Bronziet

Bronziet geeft je innerlijke kalmte maar ook meer daadkracht. Het helpt je te herstellen na grote uitputting. Het is een heel beschermende en aardende steen die nuttig is bij machteloosheid in een conflictsituatie. Bronziet geeft je meer zelfvertrouwen en maakt je assertiever.

Chakra: Alle chakra’s maar vooral 1ste

Vindplaats: Brazilië